29.5.2012

Osa 31 - Epätoivon hetket


Tilda oli istunut bussin kyydissä monta tuntia. Jossain vaiheessa väsymys oli voittanut ja hänen silmänsä olivat painuneet kiinni. Hän oli havahtunut vasta kuljettajan kuuluttaessa päätepysäkkiä. Tilda oli päätynyt kaupunkiin nimeltä Bridgeport, mutta hänellä ei ollut aavistustakaan siitä kuinka kaukana kotoa hän oli ja vielä vähemmän siitä, mihin suuntaan hänen nyt pitäisi lähteä.



Kaupungin kartta oli näyttänyt aivan vieraalta, eikä tähän aikaan yöstä kulkenut enää bussejakaan joiden kyydissä olisi voinut nukkua turvallisesti aamuun asti. Tildasta tuntui ettei hänen päässään liikkunut yhtäkään ajatusta. Häntä väsytti todella ja viileä yöilma sai hänet tärisemään kylmästä. Hän toivoi että joku vain tulisi ja tarjoaisi hänelle yöpymispaikkaa, olkoot se sitten vaikka järjestön pomo, mutta tämä leikki alkoi jo kyllästyttää todella!



Tilda pelästyi jo omia ajatuksiaan. Hän oli päässyt karkumatkallaan jo näin pitkälle. Hänen edessään häämötti iso kaupunki, josta häntä ei ihan noin vain löydettäisi. Nyt oli vain koottava itsensä. Näin suuresta kaupungista löytyisi varmasti useampikin yöpymispaikka, jos ei ihan viiden tähden hotellia alkaisi vaatimaan.



Tilda lähti kävelemään päämäärättömästi eteenpäin. Kaupungin keskustassa varmasti riittäisi ihmisiä ja elämää tähänkin aikaan yöstä, mutta koskaan ei voinut tietää kenellä oli pahat mielessä. Niinpä Tilda päätti kokeilla onneaan hieman syrjemmässä. Tuskin kaupungin laitamilta sen parempaa seuraa löytyisi, mutta ehkä pitäisi vain vältellä jokaikistä vastaantulijaa varmuuden vuoksi.



 Hetken käveltyään Tilda lähestyi siltaa, jonka takaa kuului meren kohina. Rakennukset alkoivat muuttua ränsistyneemmän näköisiksi ja ainoa elämästä kertova merkki oli keltaista vilkuttava liikennevalo. Tilda tunsi sydämensä hakkaavan jännityksestä. Sataman luota voisi löytyä tyhjillään olevia rakennuksia tai sitten siellä majailisi kaupungin pahimmat rikolliset, jotka varmasti riemastuisivat nähdessään yksinäisen teinitytön...




Tilda päätti jatkaa eteenpäin nähdessään edessään jo lupaavan näköisiä vanhoja rakennustyömaita. Tildan päässä tuntui huutavan sata ääntä yhtäaikaa kehottaen häntä pakenemaan ja menemään takaisin kotiinsa, mutta hän jatkoi matkaansa taistellen jokaisen askeleen kanssa. Oli näytettävä varmalta ja voimakkaalta, ehkä sitten roistot pysyisivät poissa hänen tieltään! Tai ainakin ylikierroksilla käyvän mielikuvituksen uhkakuvat...



Onneksi näinkin syrjäisellä alueella oli jonkin verran liikennettä. Auton äänen kuullessaan Tilda pelästyi aina pahanpäiväisesti, mutta auton ajettua ohitse hänet valtasi helpotus. Kukaan ei uskaltaisi näinkin vilkkaan tien varressa tehdä hänelle mitään pahaa. Ainakin Tilda yritti uskotella niin itselleen.




Yö alkoi olla pimeimmillään kun Tilda pääsi rantaan asti. Kaikki hänen näkemänsä autiot talot olivat olleet tarkasti aidattuja ja lukittuja. Talot olivat olleet selvästi omillaan jo kauan, mutta ilmeisesti kaupungin kodittomia ei haluttu sotkemaan omalle tontille.



Tilda veti syvään henkeä ja tunsi nenässään kylmänkostean meri-ilman. Meri näytti todella kauniilta tähtitaivaan alla, mutta Tilda ikävöi kovasti kotikaupunkinsa suovedellä täytettyä tekojärveä ja joesta nousevaa usvaa. Ja perhettään...



Tilda jatkoi reippaasti matkaa nähdessään vähän matkan päässä rannalla olevat varastohallit. Niissä ei ollut aitoja ympärillä kuin parilla sivulla, joten enää tarvitsisi päästä ovesta sisään.



Ovea ei tarvinnut kauaa nykiä, kun ruosteiset lukot antoivat periksi ja ovi nousi kolisten ylös. Tilda pelästyi ääntä, joka kaikui kauan yössä, mutta varmistuttuaan ettei missään näkynyt liikettä, hän astui varovasti sisään.



Halli näytti olevan täynnä pölyn peittämää tavaraa, jota kukaan ei ollut hetkeen kaivannut. Tilda oli todella iloinen löydettyään itselle turvapaikan, mutta hän ei voinut olla irvistämättä epäsiisteydelle. Hän oli koko elämänsä elänyt isossa talossa hieman siivoushullun äitinsä kanssa, joten halli ei oikein tuntunut kodikkaalta ainakaan  ensisilmäyksellä.



Lopulta väsymys alkoi painaa Tildaa niin paljon, että hänelle kelpasi nurkasta löytynyt vanha sohva. Parempi sekin kuin kylmä betonilattia. Sitä paitsi nyt Tilda pystyi ensimmäisen kerran kodista lähdettyään hengähtämään. Enää ei tarvinnut paeta, täältä häntä ei ihan varmasti tultaisi etsimään. Tilda mietti olikohan muu perhe löytänyt itselleen turvallisen pakopaikan. Hänellä oli niin kova ikävä siskoaan ja tämän tyhmiä juoruja, sekä ärsyttäviä pikkuveljiään. Oli vaikeaa ymmärtää miksi joku oli halunnut pilata heidän onnensa ja erottaa perheenjäsenet toisistaan ja vain sen takia että heidän esiäitinsä oli tullut vuosikymmeniä sitten tälle planeetalle. Olisi pysynyt omalla planeetallaan, niin nyt ei tarvitsisi istua hiirensyömällä sohvalla ypöyksin peläten itsensä ja perheensä puolesta!



Kauan Tilda ei jaksanut murehtia asioita joille hän ei voinut mitään, kun hänen silmäluomensa painuivat kiinni. Hän oli niin uuvuksissa, ettei edes selkään sohvasta painuvat vieterit ja hallissa leijuva homeen haju pitäneet häntä hereillä.



Usean tunnin kuluttua Tilda heräsi voimakkaaseen ääneen hieroen silmiään, jotka tuntuivat olevan täynnä pölyä. Hänellä ei ollut mitään tietoa kuinka kauan hän oli nukkunut ja oma aikansa meni senkin muisteluun, miten hän oli päätynyt tänne.



Tildan muisti palaili pikkuhiljaa ja paniikki valtasi hänet, kun hän muisti mistä hänet herrättänyt ääni oli tuttu. Ovi oli rämissyt samalla tavalla, kun hän itse oli murtautunut halliin sisään.



Tilda ponkaisi sohvalta pystyyn kuin raketti. Joku oli avannut oven ja löytäisi hänet aivan pian. Hän yritti rauhoitella itseään, että hän voisi aina selittää, ettei ollut täällä pahoissa aikeissa, mutta hänen mieleensä ilmestyi muistikuvia Lawrencesta. Jos sisääntulija oli järjestön väkeä, he eivät paljoa kyselisi, vaan teurastaisivat hänet tähän paikkaan. Tilda mietti vaihtoehtojaan kuullessaan askeleita hallin toisesta päästä. Ottaisiko hän rautatangon aseekseen ja yllättäisi tulijan? Niin varmasti, hän ei ikinä voittaisi ammattitappajaa. Tai mitä jos se olisikin harmiton kulkuri, jonka hän tappaisi itse vahingossa?



Tilda katsoi parhaaksi livahtaa sohvan taakse piiloon. Jos tulija olisi vain joku, joka pitää majaa hallissa, Tilda voisi hiippailla pois hänen nukahdettuaan. Jos järjestö olisi löytänyt hänet - no, sohvan takana olisi aikaa laatia suunnitelma, tai vaikka kaivaa tunneli ulos, kunhan järjestön väki aloittaisi paikan kääntämisen hallin etuosasta.



Tilda jähmettyi sohvan takana aivan paikoilleen kuullessaan askelten pysähtyvän vähän matkan päähän.
-Huhuu, oletko vielä täällä?, miehen ääni kaikui hallin seinissä.
-Tule esiin vain, en minä aio tehdä sinulle mitään pahaa!
Tilda kuuli veren kohinan korvissaan ja hän mietti vaihtoehtojaan saamatta mitään järkeä ajatuksiinsa. Hän voisi ryömiä kauemmas laatikoiden taakse piiloon tai hyökätä raivopäisesti miehen kimppuun. Tilanne tuntui niin epätodelliselta - vasta pari päivää sitten hän oli jutellut koulussa ystävien kanssa tanssiaisista ja miettinyt mitä hakee kaupasta evääksi illan balettiharjoituksiin. Tämänhetkinen tilanne muistutti lähinnä kauhuelokuvaa, joita hän ei ollut ikinä uskaltanut edes katsoa, puhumattakaan siitä että hän oli itse sellaisessa juuri nyt!



Sohvan takaa alkoi kuulua hiljaista nyyhkytystä. Tilda oli väsynyt ja sekaisin, hän ei vain jaksanut enää koko tilannetta. Hän yritti pidätellä kyyneleitä, mutta kuullessaan miehen nousevan sohvalle hän antoi kyynelten virrata, millään ei ollut enää mitään väliä.



Mies kyykistyi Tildan viereen tytön painaessa päänsä yhä syvemmälle käsiinsä ja odottaen mitä tapahtuu.
-Hei, ota ihan rauhassa, ei ollut tarkoitus pelästyttää, mies sanoi pahoitellen ja tarttui Tildaa kädestä.
-Olin yöllä matkalla kotiin ja näin eksyneen näköisen tytön tulevan tänne, tulin vain tarkistamaan oletko kunnossa, hän lisäsi rauhoitellen.


Ystävälliset sanat helpottivat kummasti Tildan oloa. Hän nosti varovasti päätään ja katsoi tulijaa. Mies esitteli itsensä Noeliksi ja jäi odottamaan Tildan kertovan nimensä. Tilda istui jännittyneenä ja mietti, uskaltaisiko kertoa miehelle nimensä vai varmisteliko hän vain olevansa oikean alienin perässä.
-Tilda..., hän kuiskasi lopulta pitäen katseen maassa.



Noel näki, että Tilda pelkäsi vieläkin. Hän ihmetteli mitä niin kamalaa noin nuori tyttö on joutunut kokemaan yöpyäkseen tällaisessa paikassa ja ollakseen kauhuissaan nähdessään toisen ihmisen.
-Tämä ei ole kovin mukava paikka yöpyä. Jos haluat, voit tulla luokseni käymään, minulla on siellä yksi ylimääräinen huone jossa saisit nukkua rauhassa väsymyksesi pois, Noel ehdotti mahdollisimman rauhallisella äänellä välttäen nopeita liikkeitä, kuin puhuen aralle linnunpoikaselle joka saattaisi nousta siivilleen hetkenä minä hyvänsä ja lentää pois.



Noel nousi hitaasti seisomaan ja ojensi kätensä osoittaen, että valinta oli Tildan. Tilda yritti koota ajatuksensa Noelin odottaessa kärsivällisesti. Tilda ei todellakaan haluaisi jäädä tänne yksinään toiseksi yöksi, eikä hänellä ollut muutakaan paikkaa minne mennä, mutta voiko tuohon tuntemattomaan luottaa? Kävelisikö Tilda suoraan ansaan vai oliko tämä sittenkin hänen pelastuksensa?



Viimein Tilda oli tarttunut vapisevin käsin Noelin käteen. Jos mies haluaisi hänet mukaansa, hän olisi seuraavaksi raahannut hänet väkisin hallista ulos, mutta jos hänellä oli oikeasti tarjota yösija, Tilda ei halunnut menettää tilaisuutta.



Aamuilma tuntui raikkaalta ja pilvien takaa kurkisteleva aurinko häikäisi Tildan silmiä, kun hän tuli hämärästä hallista ulos Noelin perässä. Tilda alkoi rentoutua pikkuhiljaa kun hän ei tuntenut itseään enää nurkkaan ajetuksi. Oikeastaan ihan mukavaa tavata ihminen, joka haluaa auttaa tuntematonta neitoa pulassa!



He kävelivät tietä pitkin hiljaisuuden vallitessa. Noel ei uskaltanut sanoa mitään, ettei tyttö pelästyisi ja Tilda oli uppoutunut omiin ajatuksiinsa. Hän ei voinut olla ajattelematta taas kerran tilannetta kotona nähdessään satama-alueen ränsistyneet autiotalot, jollaisia oli Twinbrookin suo täynnä. Järjestö oli sytyttänyt koko suon tuleen löytääkseen alienit ja koska he eivät sivullisista piittaa, seuraavaksi palo oli varmasti levitetty "vahingossa" kaupunkiin. Tildan isoisä oli kaupunginjohtajana parantanut alienien oloja kaupungissa huomattavasti ja useat alienperheet olivat muuttaneet sinne viimeisten vuosikymmenien aikana. Heillä ei varmasti olleet asiat enää kovin hyvin, mutta ei tainnut olla tavallisillakaan ihmisillä...



-Tuossa minä asun, Noel sanoi osoittaen alueen hyväkuntoisimman näköistä taloa ja havahduttaen Tildan ajatuksistaan.
-Olen yrittänyt kunnostaa taloa ja pitää siitä hyvää huolta, vaikkei se olekaan omani, vaan jonkun kauan sitten hylkäämä, kuten alueen muutkin talot.



Tilda katsoi ihastellen paikkaa, johon he olivat tulleet. Talo oli hurmaavan näköinen ja villiintyneessä puutarhassa asustelevat pikkulinnut eivät näyttäneet häiriintyvän heidän läsnäolostaan lainkaan.



Pihalla oli jopa pieni lampi, jossa sorsat uivat tyytyväisinä ympyrää, ihan kuin vieressä avautuva merinäköala ei olisi ollut jo tarpeeksi! Puutarha toi Tildan mieleen kodin puutarhan. Se oli ollut hänelle lapsesta asti tärkeä. Pensaissa oli ollut ihanaa leikkiä piilosta, maata auringossa nurmikolla tai katsoa lammessa asustavien nuijapäiden kasvua isoiksi sammakoiksi, kunnes ne loikkivat viereiseen jokeen elämään sammakon elämäänsä.



Hetken päästä Tilda oli haukotellut makeasti ja Noel pyysi häntä seuraamaan itseään ylimpään kerrokseen, jossa ylimääräinen makuuhuone sijaitsi. Tilda tunnusteli matkan aikana portaiden sileää puupintaa ja seinän rosoista kiveä. Miten ihanalta tuntuikaan olla taas turvassa, kun pystyi miettimään näin vähäpätöisiä asioita!



Viimeiset rappuset kivuttuaan Noel jäi seisomaan rappusten yläpäähän. Hän kertoi yrittäneensä pitää huoneen siistinä, vaikkei se käytössä ollutkaan. Eihän sitä koskaan tiennyt milloin sille tulisi käyttöä!



Tilda katsoi ihastellen huonetta. Se oli täynnä mitä kummallisinta tavaraa, vaikkei kukaan asunutkaan siellä. Noel ei vaikuttanut sisustusintoilijalta, mutta huoneessa jokainen pieni esine oli tarkasti omalla paikallaan ja sänkykin oli pedattu kuin sisustuslehden kuvauksia varten.



Tildan vielä ihaillessa huoneen yksityiskohtia Noel lähti takaisin alakertaan toivotellen kauniita unia mennessään. Hän ei halunnut häiritä enempää tyttöparkaa, joka ei varmasti toivonut mitään muuta enemmän kuin hyviä unia pehmeässä sängyssä.



Noel oli arvannut aika hyvin, mutta Tilda ei ihan vielä pystynyt sulkemaan silmiään. Hän päätti kiivetä hetkeksi istumaan ikkunalaudalle rauhoittumaan, koska hänen päässään tuntui pyörivän aivan liikaa ajatuksia, jotka vain seuraisivat häntä uniin saakka.



Nyt Tilda tunsi olevansa turvassa ja nautti tuntemuksesta täysin rinnoin. Hän tunsi, miten huolet ja stressi karisivat pois hänen katsellessa kauas merelle. Noel oli todella mukava huolehtiessaan hänestä, mutta oli parasta silti olla kotiutumatta liikaa. Viimeistään parin päivän kuluttua pitäisi jatkaa matkaa ja keksiä pysyvämpi asuinpaikka, ehkä jopa hankkia töitä, koulunkäynnistä ei ainakaan tulisi enää mitään.



Tilda ei tiennyt edes halusiko hän jäädä tähän kaupunkiin vai jatkaa matkaa vielä kauemmas, mutta sitä ehti miettiä myöhemminkin...



Tilda heräsi auringonvalon osuessa hänen silmiinsä. Hänellä ei ollut aavistustakaan siitä, mitä kello oli. Oliko hän nukkunut kokonaisen vuorokauden? Tai ehkä useammankin. Toisaalta mitä merkitystä ajalla enää oli, tärkeintä että hän oli ylipäänsä saanut nukkua univelkansa pois.



Tilda nousi sängynreunalle istumaan ja miettimään murisevaa mahaansa. Hän oli viimeksi syönyt bussipysäkin takana olevasta metsästä pari hassua marjaa, eikä hän edes tiennyt kuinka kauan siitä oli. Yöpöydälle oli ilmestynyt kupillinen teetä hänen nukkuessaan, mutta se oli jo jäähtynyt. Siitä ei paljon iloa olisi.




Talossa oli varmasti keittiö jossain ja Tilda nousi sängystä lähteäkseen etsimään sitä. Hän kuitenkin pysähtyi peilin eteen ja katsoi huvittuneena itseään. Hiukset olivat sekaisin ja pari päivää vanhat ripsivärit levinneet silmien ympärille niin, että hän näytti pandakarhulta. Vaatetuksessakaan ei ollut kehuttavaa, samaisessa paidassa hän oli juossut kaupungin poikki, lymyillyt roskiksessa ja homeisessa varastossa. No, tämän näköisenä Noel hänet tänne toikin, Tilda ajatteli ja pyyhkäisi luomiltaan suurimmat sutut pois.



Tilda meni portaat alas ja jäi katsomaan näkemäänsä. Huone oli täynnä siveltimiä, maaleja, mallinukkeja ja kankaita. Miten hän ei ollut huomannut tätä kaikkea edellisenä päivänä!



Tilda ei voinut olla hymyilemäti hieman. Huone ei näyttänyt siltä, että Noel istuisi siellä iltaisin ompelemassa kukkamekkoja tai maalaamassa taivaanrantaa. Oikeastaan talossa ei ollut mitään kummallista, Noel ei vain näyttänyt kuuluvan sinne pitsiröyhelöiden ja kukkaistutusten sekaan.



Laskeuduttuaan vielä yhden kerroksen alemmas Tilda löysi ulko-oven, johon koputteli pari kertaa ja astui sisään. Tämä näytti jo vähän enemmän paikalta, jossa Noel voisi asua! Tilda huhuili varovasti Noelia, mutta vastausta ei kuulunut.



Tilda istuutui keittiön pöydän ääreen odottamaan. Ei hän viitsinyt alkaa vieraassa talossa tonkia toisen jääkaappia, vaikka hänestä tuntui, että hän voisi hyvin pian haukata vaikka palasen pöytäliinasta pahimpaan nälkäänsä. Pöydällä oleva teekuppi oli vielä puolillaan kuumaa teetä, joten ei talon omistaja kuitenkaan kaukana voinut olla.



Hetken kuluttua ovi kolahtikin lupaavasti ja Noel asteli keittiöön säikähtäen vaiti pöydässä istuvaa Tildaa. Hän oli arvellut, ettei Tilda nukkuisi enää kovin pitkään ja hakenut vihannesmaalta heille syötävää.
-Täällä ei tänään ole tämän kummempaa tarjoilua, kun en arvannut saavani vieraita, Noel pahoitteli ja laski lautasellisen salaattia tytön eteen pöydälle.



Tildaa se ei haitannut yhtään! Hän oli erittäin onnellinen siitä, että sai edes jotain syötävää. Johtui se sitten Noelin kasvattamista vihanneksista tai hirveästä nälästä, salaatti maistui taivaalliselta.



Syötyään lautasen tyhjäksi Tilda nousi pöydästä ja kiitti ruoasta ja lepopaikasta. Hän ei viitsinyt jäädä taloon kauemmaksi aikaa Noelin riesaksi, hänellä kun näytti olevan muutenkin tarpeeksi tekemistä talon ja ruoanhankinnan kanssa ilman että hän alkaisi vielä teini-ikäisen holhoojaksikin.



Noel mietti hetken ja käveli sitten Tildan luo.
-Oikeastaan... ajattelin että olisi kiva jos jäisit tänne asumaan, hän sanoi ujosti ja haroi hiuksiaan.



Tilda jäi tuijottamaan Noelia ja miettimään ehdottiko hän sitä tosissaan. Toisaalta täällä oli ihan mukavaa asua ja jos Noel kerran otti hänet mielellään asumaan taloonsa, niin ehkä olisi järkevää jäädä. Ei hänellä kuitenkaan olisi varaa vuokrata omaa asuntoa ja tuskin alaikäistä edes otettaisiin vuokralaiseksi, eikä hän kovin montaa yötä kestäisi sillan allakaan nukkua, eikä varsinkaan homeisissa halleissa, joihin kävelee väkeä sisään säikyttelemään häntä hengiltä!



-Hyvä on, se olisi todella... mahtavaa!, sai hän viimein sanottua. Noel hymyili vähintään yhtä onnellisena kuin Tilda, oli mukavaa saada taloon elämää ja juttuseuraa.



-Voit jäädä asumaan yläkerran huoneeseen. Nukun itse mielummin pimeässä kellarissa. Siellä tosin on kerrossänky, joten voit sielläkin nukkua, mutta ehkä haluat omaa rauhaa.
Tilda nyökkäsi Noelille leveä hymy kasvoillaan. Hän oli jo ehtinyt ihastumaan yläkerran ikkunasta aukeavaan näkymään ja nyt hän voisi katsella sitä jokaisena iltana ennen nukahtamista ja jokaisena aamuna herättyään!



-Nyt kun kerran olemme kämppiksiä, olisi kiva tietää sinusta jotain, Noel aloitti, kuten vaikka miten päädyit tähän kaupunkiin, en muista nähneeni sinua ennen täällä? Noel yritti kysyä kysymyksen mahdollisimman vähän syyttävään sävyyn, mutta hän huomasi Tildan ilmeen muuttuvan.
-Anteeksi jos olen utelias, minä vain..., hän lisäsi kiireesti.
-Ei, ei se mitään! Et varmasti halua mitä tahansa ventovierasta tänne asumaan. En oikein pystynyt enää asumaan kotona, minun oli pakko lähteä...



Tildaa harmitti hänen ympäripyöreä vastauksensa, Noel olisi varmasti kuullut mielellään lisää. Ja olisi ollut helpottavaa kertoa kaikki jollekin! Tilda ei kuitenkaan uskaltanut kertoa sen enempää, ettei hän itse tai Noel joutuisi vaaraan. Sitä parempi, mitä vähemmän kukaan tiesi hänestä.



Tilda istuutui lammen rantaan pehmeälle nurmikolle ja katsoi puiden välistä kauas horisonttiin. Hänellä oli ollut todella onnea matkassa, kun Noel oli löytänyt hänet ja tarjonnut asuinpaikkaa pienestä mökistään. Oikeastaan hänellä oli ollut uskomaton tuuri koko pakomatkan ajan. Niin monta kertaa hän oli ollut aivan varma kuolevansa siihen paikkaan, mutta hän oli selvinnyt tänne asti. Ja hän tulisi jatkossakin selviytymään, vaikka sitten äitinsä takia. Hän oli äidilleen velkaa sen, että hän selviytyisi elossa tästä taistelusta.



Nyt kun kaikki tuntui olevan hyvin hän alkoi muistaa asioita edellisestä elämästään, elämästä ennen huolia ja murheita. Hän oli ollut menossa esiintymään kaupungin teatteriin parin kuukauden päästä baletin pääesiintyjänä. Koko kaupungin olemassaolosta ei ollut enää varmuutta, mutta baletin kipinä oli säilynyt Tildan sisällä. Hän nosti tottuneesti kätensä ylös millilleen siihen kohtaan, kuin häntä oli opetettu...



...ja nautti täysin siemauksin ainoasta edellisestä elämästä säilyneestä asiasta, jota kukaan ei veisi häneltä pois.

8 kommenttia:

  1. ***Vanhat kommentit vuodatuksesta***

    Radioactive kirjoitti 29.05.2012 - 02:31
    Huhhuh, tulipa vietettyä osan nimen mukaisesti aikamoisia epätoivon hetkiä, kun yritin julkasta tän osan! Jostain syystä vuodatus ja chrome-selain ei tykkää millään toimii yhdessä ja aina tulee ongelmia. :S

    Mutta ihanaa, uus osa on ulkona ja mulla on tosi helpottunut olo! Kaupungin rakentamiseen meni oma aikansa (jos et tiedä mistä puhutaan, katso ekstroista Bridgeportin rakennus), samoin lavastamiseen, posejen kanssa säätämiseen, kuvien muokkaamiseen... Tuntuu et tää menee osa osalta mutkikkaammaks! :D

    Hmm, mitäs haluisin sanoo sisällöstä? Ehkä ennemmin haluun teiltä kysyy, et oliko kaikki pissit housuissa, kun Noel rymisteli paikalle ja mitä mieltä olette tästä uudesta hahmosta? :)

    Nyt ois myös aika muistutella niistä unohtamistani linkkaamisista! :P

    Huomasin muuten, että oon ihan sekaisin kuvien värien kanssa, koska teen tarinaa kahdella eri näytöllä, joista toinen näyttää kaiken vähän vähemmän värikkäänä ja toinen enemmän värikkäänä. Nyt en tiedä kumpi niistä vastaa enemmän teidän näyttöjänne! :D
    Eli oisin tosi kiitollinen jos haluisitte vastata seuraavaan vaikeasti ymmärrettävään ja kummalliseen värikyselyyn:

    Verrattuna tähän kuvaan > http://i567.photobucket.com/albums/ss116/Radioactiwe/Sb31/nimetn.jpg
    näyttääkö teidän näytöillänne Tildan iho vaaleammalta vai tummemmalta vihreältä ja näyttääkö hänen hiuksensa lähinnä punertavan, kellertävän vai suklaanruskeilta? Valitkaa lähinnä oleva vaihtoehto! Olisi hyvä saada mahdollisimman monta vastausta, niin tietäisin mitä enemmistö näytöillään näkee ja voisin sen perusteella parantaa kuvia. Kiitos vastaajille! :D

    Ja toinen kiitos lukijoille, ihanaa kun jaksatte odottaa! Superkiitokset chatin kannustajajoukoille ja jokaiselle, joka uskaltaa kommentoida. :p

    Tää menee nyt ihan kiitospuheeks, joten annan teille suunvuoron ja lähen ite nukkumaan! :P

    PS. Kumminkin joku kysyy taas seuraavaa osaa, en osaa yhtään sanoa koska tulee, hyvin todnäk kesäkuun aikana, mutta chatissa ilmottelen yleensä missä mennään! :)
    Radioactive kirjoitti 29.05.2012 - 02:37
    Ai niin, kaks juttuu unohtu! 1) Kuvat on isompia kuin viimeksi, onko hyvä juttu? 2) Käytin toisen kerran ikinä Starberryissä vuorosanoja, tuntuko ne jotenkin tökeröiltä, vai saiskos niitä käyttää jatkossakin? :P


    öööh :) kirjoitti 29.05.2012 - 05:32
    Mulla näkyy vaaleenvihreenä ja vähän punertavana :) hyvä osa, varsinkin vika kuva on ihana :) kuvakoko on ihan hyvä ja vuorosanat... no, mä en sinänsä edes huomaa niitä, se vaan menee :)


    Saga kirjoitti 29.05.2012 - 06:33
    IHANAIHANAIHANA:)
    Mä aavistinkin että muutaman päivän sisään olis tulossa osa kun illalla kattelin muokkausten määrää. Tilda sai onneksi katon päänsä päälle ja luulempa että aikustuttuaan hänen ja Noelin välille kehittyy jotakin.. ;)
    Noel on kyllä komea. Ja toivottavasti muu Starberryjen poppoo on turvassa ja pääsevät vielä yhteyteen tyttärensä kanssa. <3

    Tildan hiukset näyttää mulla sellasilta punertavilta ruskeilta :'---D
    Jatkoa ootellessa(:

    VastaaPoista
    Vastaukset


    1. Jadeleine kirjoitti 29.05.2012 - 09:51
      Edellistä jaksoa en uskaltanut lukea, skippasin sen ja katsoin vain nopeasti kuvat. Liian tuskallista :D! Tämän jakson tapahtumista pystyi hyvin päättelemään, että edellisessä jaksossa tapahtui jotakin hirvittävää. Jälleen kerran upeiden yksityiskohtien ja kauniiden värien sinfoniaa. Voi kun pystyisi itsekin pitämään pelissä noin paljon kauniita ladattuja. Kuva, jossa Tilda istuu kahvikupposen ääressä on suorastaan käsinkosketeltavan kaunis ja aito. Ja tuo Noelin talo...siis aivan ihana ja mielenkiintoinen. Noel vaikuttaa myös oikein sopivalta ystävältä Tildalle...tosin eihän näistä ikinä tiedä ;)....


      Miquel kirjoitti 29.05.2012 - 10:38
      Jee uusi osa! Tätä olenkin odottanut :)

      Ensiks vastaan siun noihin kysymyksiin: 1) Tildan iho näyttää enemmän tumman vihreältä ja hiukset hieman punertavilta synkissä kuvissa, mutta muuten suklaan ruskealta. 2) Kuvien koon muuttumista en edes huomannut, mutta silti kuvien koko on hyvä. 3) Mietinkin että tässä osassa on jotain uutta, nimittäin vuorosanat! Ja hyvin olet saanut ne toimimaan :)

      Sitten muuta kommenttia osasta: 1) Alun kuvat olivat hyvällä tavalla synkkiä, jotka toivat mukavasti lisää tunnelmaa osaan. Joissain kohdin vain häiritsi nuo tummat laikut vai mitkä ne nyt ovatkaan. 2) Aavistin heti, että Noelilla eivät ole pahat mielessä, mutta tosin mistäs minä sen tiedän mitä hän salailee ;) Muuten vaikuttaa hyvin sympaattiselta ja kiltiltä hahmolta. 3) Hieman häiristi kun Noel pyysi Tildaa muuttamaan hänen luokseen vaikkeivat pahemmin tunne toisiaan. 4) Tuo Noelin talon/mökin sisustus on aivan ihana!!!

      Kokonaisuudessa osa oli hyvä, kuten aina ja tästä on hyvä jatkaa :)

      Poista
    2. Radioactive kirjoitti 30.05.2012 - 01:34
      Kiitos kaikista kommenteista, ihanaa kun on jo näin mont tullu tänne päivän aikana! :)

      Näyttää siltä et monella näkyy kuvat niinkuin mun tosta läppärin näytöltä, just semmosina ku pitäiski! Tarkotus olis siis näyttää vaaleenvihreeltä ja no, tukanväri nyt muutenki vaihtelee vähän mun mielihalujen mukaan, mut jotain punaruskeen ja suklaanruskeen väliltä. :D Koitin säätää tätä isoaki näyttöä tänään, ja nyt näyttää värit vähän järkevämmiltä tässäkin. :)

      öööh:), kiitos, hyvä ettei vuorosanat ottaneet silmään mitenkää erityisesti! :)

      Saga, kiitos! Hmm, voin sen verran paljastaa et on mulla jotain erikoista Noelin ja Tildan välille suunnitteilla, mut en aio ihan ennalta arvattava olla! :P

      Kiitos Jadeleinellekin ihanasta kommentista! Joooo mulla on vähän pakkomielle noiden ladattujen kanssa, lataan ihan hulluna kaikkea mitä tulee vastaan, jota voisi ehkä joskus tarvita jossain, jos täytyy vaiks lavastaa tuubakonsertti tai hippojen hyökkäys... Kiva et säkin pidit kahvikuppikuvasta, mäkin rakastuin sihen! :) +Hups, sori en tiennyt tehneeni edellisestä osasta niin hurjaa, et joku ei pystyny lukemaan sitä! :S

      Miquel, voi ei, sulla on joku supernäyttö, ei mulla näy mitään länttejä kuvissa! :o Sulla on varmaan kirkkautta enempi, se yleensä tuo värien rajat näkyviin.
      Ohops, taisin tehdä Noelista liian kiltin näkösen, kun kukaan ei tuntunu pelästyvän sitä! :D Mietin myös, et oisko mun pitäny pistää Tilda vaeltelee kodittomana vielä hetken, ennen kun Noel ottais sen luokseen asumaan, mut ajattelin Noelin olevan luonteeltaan vähän semmoinen....en nyt tiedä onks hippi oikee sana, mut se haluaa olla ystävällinen, pitää huolta kaikista ja jakaa onnensa muiden kanssa. Se itekin kun on periaatteessa vaan "lainannu" ton talon itelleen, eikä omista sitä, niin se otti mielellään sinne toisenkin kodittoman asumaan, kun kerran tilaa riittää. :) Kiitos kommentista!

      Kiitos bufille myös! Hihi, saa nähdä kuinka kauan maltan olla keksimäti jotain Tilda-raukan pään menoksi! :P

      bufi kirjoitti 29.05.2012 - 10:43
      Oih, ihanaa ihanaa, tattadaa! Uusi osa. ♥ Tykkäsin hurjasti tästä osasta. :) TIlda on niin ihana ja suloinen. :) Noel vaikuttaa mukavalta ja herttaiselta. En säikähtänyt kun hän tuli halliin, arvasin (toivoin) että tulija on hyvällä asialla, eikä ole järjestön jäsen! Huh, onneksi niin. Tai mistä sitä koskaan tietää, hmmmmm... No eih, Tildan pitää saada nyt elää hetki rauhassa! Älä siis suunnittele kiusaamista. ;D ehehe.

      Ja tuosta värikartastasi. Tildan ihonväri on aika lailla puolivälissä vaaleaa ja tummaa. Mutta ehkä enemmän kuitenkin vaaleanvihreä. Ja hiukset on pääsääntösesti suklaiset, mutta vivahdus punaista, varsinkin luonnon valossa, pihalla ollessaan. :)
      Mutta kuvat tosissaan näyttää minun näytölläni hyvältä. :)


      Jadeleine kirjoitti 29.05.2012 - 11:33
      Ainiin unohdin vastailla noihin sun kysymyksiin...mun mielestä Tildan ihonväri on hyvä, se on kiva kun on noin öö..vihreän vihreä :D. Kuvat oli myös sopivan kokoisia.


      banssu kirjoitti 29.05.2012 - 12:06
      Jeee, uusi osa Starberryihin taas! :---) ♥
      Aaaa, tykkäilin! Huh, Tilda löysi itselleen paikan asua ja jonkun, joka selvästi välittää. Noel on ihana. Se on niin mukava ja kiltti ja ystävällinen ja symppis ja kaaikkeaaa. :----)
      Ja sillä on joku maailman ihanin koti!
      Toivottavasti asiat Tildan elämässä alkaa järjestyä taas parempaan suuntaan...
      Odotan innolla jatkoa!
      Jajaja anteeks sekava kommentti. Musta tuntuu jotenkin aivokuolleelta )---;

      -banssu

      Poista





    3. Adeleine kirjoitti 29.05.2012 - 13:28
      Ihana osa! Itse en ole edes noteeranut että tosiaan käytät enemmän epäsuoraa kerrontaa, mutta täytyy sanoa, että minusta tuntuu yhtä luonnolliselta lukea kumman tahansa tyylistä tekstiä. Noel palautti mukavasti mieleen oman lc:ni Noelin. Nostalgia <3 Jatka samaa rataa. TODELLA loistava osa.


      Ninja kirjoitti 29.05.2012 - 14:48
      Näkyy tumman vihreenä iho ja punertavana hiukset :) siis ihan mahtava osa, oli ihana yllätys huomata uuden tulleen n_____n ja ja ja.... hehhe vähä ajatus katkol :P kaks sanaa: aivan. mahtava :)


      Onyx kirjoitti 29.05.2012 - 15:08
      Tosi ihana osa jälleen. Starberryt on yksi parhaista legacyista jotka tiedän. Ja olet mielestäni tosi hyvä lavastamaan ja kirjoitat todella hyvin. :)


      Gebbu kirjoitti 29.05.2012 - 18:10
      Todella ihana osa! En voi muuta sanoa. Osa oli mukavan pituinen; ei liian pitkä, eikä liian lyhyt. Linkittäisitkö legacy Bluewolfin? Edellinen Bluewolfien blogi tuhoutui, mutta toivottavasti blogger ei nyt poista uutta käyttäjätunnustani. Hienoa, että Tilda löysi kodin itselleen. Noel on aika komea, täytyy sanoa :) Uutta osaa kehiin vaan kun ehdit!


      Anonyymi kirjoitti 29.05.2012 - 20:03
      Vaalea vihreeltä ja punertavan ruskeilta :D toosi hyvä osa :) Mun kommentti-ideat hävis johonki, mut guut vörk! :)



      banssu, ei ollu ollenkaan sekava kommentti, kiitos! :)

      Adeleine, kiitos paljon! Hyvä ettei kerronnat tuntuneet luonnottomilta kummallakaan tavalla! Tuntuu et välillä sai ton epäsuoran kerronnan kanssa vääntää ihan hirveesti et sai kaiken sanottua. :D Mut nyt kun hallitsen sen, haluun opetella vuorosanojen käytön, koska nyt taas se tuntu tosi vaikeelta, kun on tottunu toiseen. :p

      Ninja kiitos kommentista! Ja kiitos myös ahkerasta chat-kannustuksesta! :D

      Onyx, kiitos paljon, kiva kuulla et pidät tätä yhtenä parhaimmista, hui! :o

      Kiitos Gebbu ja linkitän! Toivottavasti ei sun LC enää tuhoudu, ihan kauheeta kun noin voi käydä. :S

      Anonyymi, kiitos, kiva kun kommentoit vaikka ideat hävis! :P




      Windolyn kirjoitti 30.05.2012 - 16:10
      Oi mikä ihana osa! Kauniita, todella kauniita kuvia! Talo taitaa olla ladattu Sims3-Modelista? Tutun näköinen ja muistelisin, että itse latasin sen sieltä =) Se on aivan ihana.

      Tarina itsessään jaksaa kutkuttaa ja sitä jää tällä kertaa miettimään, että kuinka kauan nyt saadaan elää rauhassa ja minkä aidan takaa mörkö kurkkii? Oikein loistava tarina!



      Satu kirjoitti 30.05.2012 - 17:54
      Moii :D oon uus lukija, tai no en iha uus :D oon vähä tällai salaa seurannu tätä, ja oon jääny ihan koukkuun! Ihana tarina! <3333
      Milleri kirjoitti 30.05.2012 - 19:08
      OIjoijoijoijoi, uus osaaaaaa! Ihana toi vika kuva :3
      Tää osa oli oikein hyvä. Noel oli muuten ihunan näköinen, tuleeko siitä mies Tildalle? >:D
      Olen itseasiassa eri mieltä näiden parin viimeisen kommaajan kanssa. Itseasiassa juoni itsessään ei olisi koukuttava ilman tuota kirjoitustyyliä. Kuvailet ihanan todentuntuisesti varsinkin arkea.
      "Puutarha toi Tildan mieleen kodin puutarhan. Se oli ollut hänelle lapsesta asti tärkeä. Pensaissa oli ollut ihanaa leikkiä piilosta, maata auringossa nurmikolla tai katsoa lammessa asustavien nuijapäiden kasvua isoiksi sammakoiksi, kunnes ne loikkivat viereiseen jokeen elämään sammakon elämäänsä."
      Varsinkin tuo pätkä oli jotenkin sen kuuloinen, että kyseessä ei ole sim, vaan ihan oikea ihminen :D
      Juup, vuorosanojen käyttöä en itseasiassa tajunnutkaan, joten tuskin ne erityisesti häiritsivät :) Mutta tää fontti vois olla ihan vähän isompaa, en tiedä johtuukok siitä että olin tottunu lukeen sillä mikä vanhemmissa osissa oli. :)
      Mutta jes, sä oot joku supertyyppi ku sun inspis ei katoo vaikka osien välillä onki taukoja aina!

      Poista

    4. Salainen kirjoitti 30.05.2012 - 20:09
      Eikä! Jes! Uus osa! Tuo Tildan ihonväri on aika vaalee. Hiukset on punaruskeet. Hyvä osa!!!



      Radioactive kirjoitti 31.05.2012 - 01:00
      Windolyn, en tähän hätään muista mistä toi talo oli, mut heitän listan kaikista kaupungissa olevista ladatuista taloista jossain vaiheessa tonne Bridgeportin rakennus-ekstraosaan! Mut varmaan oli Sims3-Modelista jos sä olet ladannu sieltä samanlaisen! :D
      Hmm, saa tosiaan nähdä kuinka kauan pysyy rauha maassa. :P Kiitos kommentista!

      Satu, ihanaa et kommentoisit, kiva saada tietää taas yhden "piilolukijan" olemassaolosta! :D

      Milleri, hihiihii ihana kommentti! :D Hmm, en oikeestaan ole edes päättänyt vielä ihan tarkasti Noelin roolia täs tarinassa, mut sen voin sanoo et Tildan lasten isä siitä ei tule, koska sen verran viel tottelen LC:n sääntöjä, etten jatka sukua omatekemän simin kanssa. :P
      Hyvä et sanoit noista kuvailuista, koska munsta itestä ne on tuntunu jotenki luonnottomilta ja väkinäisiltä. En ole oikeen osannu päättää sopiiks ne sinne vai ei. Haluun ihan tahallani vieraannuttaa lukijat siitä sims-maailmasta, joka on kuitenki aika rajottava, mut ite kuitenki kirjottessani mietin, et voinks mä nyt puhuu sammakoist, eihän simssis oo sammakoi! :D Mut nyt uskallan jatkaa tällä tyylillä, jos ainakaan yhtä lukijaa ei häiritse. Eikä muutkaan siitä oo valittaneet! :P
      Hyvin huomattu fontinmuutokset! Fontti tosiaan vaihtu, mut pistin sen myös kokoo pienemmäks. Kiitos tästä palautteesta, taidan laittaa sen seuraavaan osaan sit taas normaalikokoseks, jos niin on helpompi lukea. Pitäis kommenttienkin fontti suurentaa, tää on kans ehkä turhan pieni. :S

      Salainen, kiitos! Hyvä, sullakin näyttö näyttää siltä kun pitäis! :)


      Radioactive kirjoitti 31.05.2012 - 01:05
      Windolyn, en tähän hätään muista mistä toi talo oli, mut heitän listan kaikista kaupungissa olevista ladatuista taloista jossain vaiheessa tonne Bridgeportin rakennus-ekstraosaan! Mut varmaan oli Sims3-Modelista jos sä olet ladannu sieltä samanlaisen! :D
      Hmm, saa tosiaan nähdä kuinka kauan pysyy rauha maassa. :P Kiitos kommentista!

      Satu, ihanaa et kommentoisit, kiva saada tietää taas yhden "piilolukijan" olemassaolosta! :D

      Milleri, hihiihii ihana kommentti! :D Hmm, en oikeestaan ole edes päättänyt vielä ihan tarkasti Noelin roolia täs tarinassa, mut sen voin sanoo et Tildan lasten isä siitä ei tule, koska sen verran viel tottelen LC:n sääntöjä, etten jatka sukua omatekemän simin kanssa. :P
      Hyvä et sanoit noista kuvailuista, koska munsta itestä ne on tuntunu jotenki luonnottomilta ja väkinäisiltä. En ole oikeen osannu päättää sopiiks ne sinne vai ei. Haluun ihan tahallani vieraannuttaa lukijat siitä sims-maailmasta, joka on kuitenki aika rajottava, mut ite kuitenki kirjottessani mietin, et voinks mä nyt puhuu sammakoist, eihän simssis oo sammakoi! :D Mut nyt uskallan jatkaa tällä tyylillä, jos ainakaan yhtä lukijaa ei häiritse. Eikä muutkaan siitä oo valittaneet! :P
      Hyvin huomattu fontinmuutokset! Fontti tosiaan vaihtu, mut pistin sen myös kokoo pienemmäks. Kiitos tästä palautteesta, taidan laittaa sen seuraavaan osaan sit taas normaalikokoseks, jos niin on helpompi lukea. Pitäis kommenttienkin fontti suurentaa, tää on kans ehkä turhan pieni. :S

      Salainen, kiitos! Hyvä, sullakin näyttö näyttää siltä kun pitäis! :)

      Poista

    5. Meloni kirjoitti 31.05.2012 - 11:30
      Pidin tosi paljon osasta! Kuvat näyttivät jotenkin paremmilta kuin ennen (ei sillä, etteikö ne ennenkin olisi olleet jo tosi hyviä!!) ja niitä oli todella ilo katsoa. Tekstikin oli tosi hyvin kirjotettua ja ihanan kuvailevaa. :) Enpäs osaa sanoa mitään tuosta Noelista, mietin vaan että miten joku päästää noin helposti teinitytön kotiinsa asumaan. Vaikuttaahan se ainakin vielä ihan mukavalta hepulta. Ja onneksi Tilda selviytyi! Ai niin, piti vielä kehua Noelin asuntoa. Aivan mielettömän nätisti sisustettu. Odotan innolla seuraavaa osaavaa, toivottavasti se tulisi nopeasti!
      Meloni kirjoitti 31.05.2012 - 11:33
      Pidin tosi paljon osasta! Kuvat näyttivät jotenkin paremmilta kuin ennen (ei sillä, etteikö ne ennenkin olisi olleet jo tosi hyviä!!) ja niitä oli todella ilo katsoa. Tekstikin oli tosi hyvin kirjotettua ja ihanan kuvailevaa. :) Enpäs osaa sanoa mitään tuosta Noelista, mietin vaan että miten joku päästää noin helposti teinitytön kotiinsa asumaan. Vaikuttaahan se ainakin vielä ihan mukavalta hepulta. Ja onneksi Tilda selviytyi! Ai niin, piti vielä kehua Noelin asuntoa. Aivan mielettömän nätisti sisustettu. Odotan innolla seuraavaa osaavaa, toivottavasti se tulisi nopeasti!



      sari kirjoitti 01.06.2012 - 11:06
      taas kiva osa ;)



      DS kirjoitti 01.06.2012 - 12:12
      Mul näkyy iho vaaleenvihreenä ja hiukset punertavana. Mutta sitten osasta. Osa oli hyvä ja kuvat on peremmat ku ne on isommat. Vuorosana viivat ei näytä tyhmältä. Ne on kivat. :) Ku se meni sinne varastohallii ja ku se mies tuli sinne ajattelin eka et siel ois ollu joku järjestön jäsenistä. Ainiin joo kuvat on tosi hyvin otettu. Vika kuva oli ihana ja se kuva jonka alapuolella luki teksti: Yö alkoi olla pimeimmillään kun Tilda pääsi rantaan asti. Kaikki hänen näkemänsä autiot talot olivat olleet tarkasti aidattuja ja lukittuja. Talot olivat olleet selvästi omillaan jo kauan, mutta ilmeisesti kaupungin kodittomia ei haluttu sotkemaan omalle tontille. Se kuva on kyl tos vähän niiku logona. Siel joka on joka sivun yläpuolella. En oo hyvä selittää. :( Tarina oli hyvä! Löytääköhän järjestö sitä?

      Poista
    6. Vanire kirjoitti 04.06.2012 - 14:14
      Lupasin lukea legacytarinaasi tylsyyden saartamana kesällä. Noh, minulla koitti nyt se ubértylsä hetki kun äiti ja äidin miesytävä ovat kumpikin töissä ja olen täällä nelistään marsujeni kanssa :D.

      Niin, tosiaan, olen vanha lukija, luin Starberryjä viimeksi syksyllä 2010. Sen jälkeen jotenkin unohdin lukea ja vaikka aina kuinka yritin muistaa, en muistanut enää lukea Starberryjä. Tämä oli myös aikaa jolloin en kommentoinut tarinoihin. Viimeinen osa, jonka silloin kauan sitten luin, oli Osa 20: Hyvästi, Lilja. Luin siis nyt 11 osaa putkeen (joskin myös muita osia vilkaisin koska en muista joitakin tapahtumia), ja tässä mielipiteeni osista.

      Mielestäni olet kehittynyt kirjoittamisessa ihan hirveästi! Tää osa oli nannaa luettavaa. Ne osat ennen poseja oli jotenkin outoja lukea koska en ole tottunut tarinoihin joissa ei ole poseja. Mutten siis kyllästynyt missään vaiheessa, oli vaan outoa katsoa niitä kuvia ja välillä tuli välähdyksiä että "tohon kuvaan olis sopinu se ja se pose, pitäskö kuvata uusiksi?" Sitten muistin että tämä on sinun tarinasi eikä minun, ja ne osat olivat ennen poseja :D.

      Toi Sagan murha oli kyllä aika kamala, toivottavasti Zinaidalle ei käynyt mitään, kun kerran sekin on avaruusolio. Oli kyl kiva kun tää osa oli jo valmiina tässä, koska olisin kuollut uteliaisuuteen että pääsikö Tilda pakoon ja lähteekö Järjestö sen perään. Onneks ei ainakaan toistaiseksi oo vaaraa. Ellei Noel oo joku järjestön tyyppi...
      ...enpä usko että Noelilla on mitään tekemistä sen kanssa. Outoa se kyllä on kun Noel ei ihmettele Tildan ihonväriä. Tai sitten hän haluaa olla kohtelias, ties vaikka Tildalla olis joku sairaus joka muuttaa hänen ihonsa vihreäksi,k tai sitten hän on syönyt liikaa vihanneksia. :D

      Tää osa oli kyllä paras sun osista! Mä luulin ensin että oot sisustanu ton Noelin talon ite mutta sitten latailin omaankin peliin ladatuilla sisustettuja taloja ja huomasin ton talon olevan niiden joukossa. Sitte hetken mun päässä kävi että oot oikeesti venäläis-suomalainen :D. Mut tuntu järkevämmältä että oot vaan ladannu talon sieltä Sims3Modelista siltä ihme AdCatilta (tai mikä se oli) :D.

      Mut joo, ehkä oon tässä höpöttäny liikaakin, mutta eka kommentti ikinä tähän legacytarinaan, joten sen pitääkin olla (vähintään) jalan mittainen! :D


      smoothie kirjoitti 04.06.2012 - 17:40
      Uijuijui<3<3<3 Mukava tyyppi tuo Noel, päästää ventovieraan asumaan taloonsa. Ystävällistä. Eikä edes ihmetellyt ihonväriä. Muuta en oikein osaa sanoa. Ihana osa, jatkoa!



      Ankka kirjoitti 04.06.2012 - 21:13
      oi tää legagy on ihan mahtava!:)

      todella ihanaa että jaksat lavastaa/sisustaa niin hienot paikat ja muutenkin tehä näin laadukasta(jännittävää!) tarinaa(:

      ootan inolla jatkoa! :D

      Poista
    7. Jellu kirjoitti 05.06.2012 - 07:16
      Ihana osa :D Tosi upeat lavastukset, sujuva kerronta... suorastaan rikollisen täydellinen kokonaisuus! :)


      Heidi kirjoitti 05.06.2012 - 08:40
      Voi jes, nyt meni jännäks... haluun tietää, mitä sen perheelle tapahtu, se oli nii kiva perhe... voiskos se millään tavata sen perhettä joskus? Jos se vaikka saisi kännykän jostai tms XD
      ps. ni sitä vielä, että luotko ton simin ania uusiks tonne eri kaupunkiin? Kun ei voi muuttaa esim. sunset valleystä twrinbookiin ja sieltä bridgeportiin?


      Radioactive kirjoitti 06.06.2012 - 00:02
      Meloni, kiitos! Varmaan posejen myötä sitä on alkanu kiinnittää vielä enemmän huomiota kuviin, niin siks näyttää paremmilta! :D Selittelen kyl viel jossain vaiheessa miks Noel otti Tildan luokseen asumaan tollee samantien, kun se tuntuu nyt tosi monta hämmentävän! :P

      Sarille myös kiitos kommentista! :)

      Kiitti DS! Hyvin huomattu et se yks kuva on bannerina tuol ylhäällä! :D

      Vanire kiitos superpitkästä kommentista ja oon oikeesti tositosi ilonen et luet taas tätä tarinaa! :) +Ehkä Noel ei vielä kehdannu kysellä tollasii henkilökohtasuuksii, kun vast tapas Tildan! :D

      smoothie, Ankka ja Jellu kiitos myös teille kommenteista, kiva kuulla et tykkäsitte! :)

      Heidi, hmm katsotaan vieläkö perhe tapaa toisensa... :P
      Muutan aina perheen kopion. Eli kun nämäkin asuivat viimeksi siellä Twinbrookissa, menin kaupunginmuokkaukseen, klikkasin näiden kotitaloa ja valitsin "siirrä kopio varastoon" tai jotain sinnepäin, sit alotin uuden pelitallennuksen uudella kaupungilla, tässä tapauksessa Bridgeportilla, menin perhevarastoon ja sijoitin Tildan asumaan Noelin luo. :)


      Jokuvaan256 kirjoitti 08.06.2012 - 16:04
      Ihana tarina! Jatkoa pian! Pääsee selvästi suosikki tarinoiden joukkoon :) olisi kiva tietää enemmän Tildan tausta :o Lavastukset on upeet! Mistä oot ladannut Tildan hiukset? :o


      Tyhmä:(66 kirjoitti 09.06.2012 - 12:42
      Ihana tarina! Miten muuten muutetaan esim. Bridgeportiin vaikka Sunset valleysta? On aina häirinnyt mua?
      Radioactive kirjoitti 09.06.2012 - 17:10
      Jokuvaan256, kiitos paljon! :) Tildan taustaa löytyy edellisistä osista, jos ne luit myös! :D Voi apua, en yhtään muista mistä Tildan hiukset on... Mut todennäkösesti olen löytänyt ne My Sims 3 Blogin kautta http://mysims3blog.blogspot.fi/ Sori kun en sen tarkemmin osaa sanoa, kun mulla on ladattuja hiuksii varmaan vähintään parisataa... :p

      Tyhmä:(66, just vastasin tähän kysymykseen, mut en muista missä, ni en voi vaan copypastettaa vastausta! :D Mut siis menet kaupunginmuokkaukseen, klikkaat perhettä jonka haluat muuttaa (niiden kotitaloa) ja valitset "siirrä kopio varastoon" tms. Sitten teet uuden pelitallennuksen haluamaasi kaupunkiin ja siirrät perheen sieltä varastosta uuteen kaupunkiin. Siin on sit se huono puoli, et sukupuu ja perheen ulkopuoliset suhteet katkeaa. Eli edellisessä kaupungissa tapahtunutta peli ei muista enää. :)


      Lonely Angel kirjoitti 10.06.2012 - 21:31
      Silmät pyöri päässä, ku luin viimeset kymmenen lukuu putkeen . . . Sit kans ku en muista missä oon ton Noelin nähny, tai sit vaa mun aivot teppostelee. Sit vaa odottaa seuraavaa osaa xd + Vaalealta ja Suklaa


      Mimaa kirjoitti 15.06.2012 - 12:08
      Oi, tää on aivan ihana! (:
      Toivottavasti Tilda vielä tapaa sen perheen... (:
      Muttajoo. Oon huono kommentoimaan, joten meenki tästä johonki muualle. :D


      Fanelm kirjoitti 20.06.2012 - 17:41
      Ihana osa. <3 En oo ikin ennen kommannut mut mahtava sarja. Mist hankit sen ompelukoneen, mallinuken yms? Jatkoa odotellen,

      -Fanelm

      Poista