11.8.2012

Osa 32 - Menneisyyden haamut


Tilda istui keinutuolissa unisena ja yritti sovittaa balettitossuja jalkaansa. Hänen vierailunsa Noelin luona oli venynyt jo päiviksi, kenties viikoiksi. Tilda ei oikeastaan tiennyt enää ajan kulusta mitään. Päivät sulautuivat toisiinsa kun ei ollut koulua, eikä hän uskaltautunut yksin kauas talostakaan. 


Jotain elämisen arvoista hänen elämässään silti oli edelleenkin; tanssiminen. Tanssin vuoksi Tilda oli valmis heräämään joka aamu auringon noustessa. Noel oli antanut Tildalle laatikoista ja kaapeista löytyvät vaatteet vapaaseen käyttöön ja Tilda oli löytämistään vanhoista mekoista yrittänyt ommella itselleen jonkinlaiset tanssivaatteet. Vanhat balettitossunsa hän oli löytänyt takkinsa sisätaskusta; ne olivat jo parhaat päivänsä nähneet, mutta Tilda olisi tanssinut vaikka kumisaappaissa jos muuta vaihtoehtoa ei olisi ollut.



Katsoessaan peiliin Tilda vavahti. Hetken aikaa hän näki äitinsä kuvajaisen peilistä, kunnes tunnisti kasvot omikseen. Mikään muu talossa ei muistuttanut häntä toisesta elämästä, siitä Tildasta, joka asui Twinbrookin hienoimmassa talossa täydellisessä perheessä, kuin tämä peili, peili josta kuvastui kaikki se onni joka hänellä joskus oli ja kaikki ne kauhut joihin se elämä päättyi.



Tilda venytti itsensä kaksinkerroin tuntien edellisen päivän harjoitukset lihaksissaan. Kipu tuntui hyvältä, koska... se tuntui. Hän yritti elää päivän kerrallaan tietäen elävänsä tiimalasissa, jonka hiekka hukuttaisi hänet ajan loppuessa. Hän oli turruttanut tunteensa ollakseen vahva. Hänen täytyi olla vahva, koska jonakin päivänä hänen täytyisi lähteä ulos. Jonakin päivänä järjestö löytäisi hänet ja hänen täytyisi taistella. Siihen asti oli näyteltävä vahvaa Noelille ja koko maailmalle, kunnes olisi aika purkaa kaikki viha ja turhautuminen selvitäkseen elossa.



Tilda nousi ylös lattialta ja tunsi voimiensa kerääntyvän. Ajatukset eivät enää harhailleet menneessä, vaan mielessä alkoi näkyä askelkuviot selkeinä. Enää muutama minuutti lämmittelyä...



Alakerrasta kuului oven pamahdus ja Tilda juoksi ikkunaan. Noel lähti tänään ajoissa töihin ja se tarkottaisi enemmän aikaa tanssimiselle.



Tilda ei halunnut Noelin tietävän harrastuksestaan, minkä vuoksi hän tanssi vain Noelin ollessa poissa. Noel tuurasi työntekijöitä milloin missäkin, ja useimmiten hänet kutsuttiin töihin heti aamusta. Töiden loppumisesta ei ikinä tiennyt, joten Tilda heräsi aina ajoissa ollakseen valmis Noelin lähtiessä ehtiäkseen varmasti tanssimaan pari tuntia omassa rauhassaan.



Noelin kadottua näkyvistä Tilda kiirehti narisevat rappuset alas.



Hän suorastaan tanssahteli keittiön ovesta sisään hengittäen raikasta aamuilmaa, joka tuoksui mereltä ja pakokaasuilta.



Keittiön vanha puulattia tuntui sileältä, mutta pitävältä tossujen alla, eikä Tilda malttanut edetä edes peremmälle ottaessaan jo ensimmäiset tanssiaskeleet. Näin täydellistä puulattiaa ei kannattanut tuhlata kävelemiseen!



Tilda nosti jalkansa korkealle ilmaan mielessään soivien sävelten tahdissa ja hymyili onnellisena. Hän muisti jokaisen askeleen ulkoa oppimistaan liikesarjoista tehden ne kerta kerralta paremmin.



Tanssiessaan Tilda tunsi ilon sisällään. Hän unohti kuka oli ja mitä hänelle oli tapahtunut. Yhtäkkiä hän oli järven pintaa pitkin liitävä joutsen tai satavuotisesta unestaan herännyt prinsessa. Edes sen pienen hetken kaikki tuntui olevan hyvin ja sen voimin Tilda jaksaisi taas seuraavaan aamuun.



Liideltyään ympäri keittiötä koko aamun Tildan voimat loppuivat ja hänen oli pakko istua alas hengähtämään. Hän olisi voinut unohtua unelmiinsa koko päiväksi näytellen yhä uudelleen roolinsa jonakuna muuna. Balettitunneilla hän oli kuitenkin oppinut tuntemaan rajansa ja tiesi, ettei kannattanut kuluttaa itseään loppuun.



Pian Tilda oli käynyt pikaisesti kylvyssä, vaihtanut vaatteensa ja nostanut tiputtamansa esineet takaisin paikoilleen. Keittiö ei ollut kovinkaan suuri ja Tildalla olikin aamuisten tanssituokioiden jäljiltä jalat usein mustelmilla, jotka sai piilotettua kätevästi mustien sukkahousujen alle.



Päivisin Tilda yritti parhaansa mukaan auttaa talon askareissa. Noel oli sanonut ettei noin hentoisen tytön tarvinnut alkaa tekemään raskaita pihatöitä, mutta Tildasta oli vain mukavaa oleskella raikkaassa ilmassa ja auringonpaisteessa tehden samalla jotain. Ei hän halunnut koko päivää istua keittiön pöydän äärellä siemailemassa teetä.



Silti aika kävi usein pitkäksi. Rikkaruohoja ei riittänyt nypittäväksi joka päiväksi ja kukkaset alkoivat lakastua liiasta kastelusta. Usein Tilda kiipesi vain istumaan aidan päälle tähyilemään tielle jos Noel tulisi jo kotiin. Toisinaan hän sai juttuseuraksi myös postinkantajan tai pikkulinnun, mutta tänään maailma näytti täysin autiolta.



Tilda huokaisi ja mietti, että tuskin kukaan tänne hylätylle alueelle vapaaehtoisesti tulisikaan. Ehkä Noel veisi hänet joku päivä keskustaan vaikka puistoon istumaan. Talo oli hyvä turvapaikka, mutta vaaroista huolimatta Tilda kaipasi muita ihmisiä ja elämää. Hän menettäisi ennen pitkää järkensä, jos jäisi neljän seinän sisälle.



Ilman viiletessä Tilda kyllästyi istumaan ulkona. Hänen vatsansa oli jo alkanut kurnia, joten hän alkoi valmistaa illallista hyräillen kukkaisvalssia Pähkinänsärkijä-baletista. Sileä puulattia hänen jalkojensa alla kutsui häntä tanssimaan, mutta tiputettuaan keitto-ainekset melkein lattialle Tilda päätti pitää jalkansa maassa.



Ruoka oli hetkessä valmista ja Tilda istuutui tuolille odottamaan Noelin saapumista kotiin. Ulkona alkoi jo hämärtää, joten Noel oli varmasti jo matkalla. Hän tiesi Tildan pelkäävän ja pakenevan jotain, eikä hän halunnut tyttöparan olevan yksin vanhassa narisevassa talossa pimeän tultua. Tosiasiassa Tilda ei pelännyt ollessaan talossa, ei päivällä eikä yöllä. Hän tiesi, että järjestö etsisi alieneja parhaillaan jossain päin maailmaa, mutta tästä talosta oli tullut turvapaikka. Talo oli kuin kuplan sisällä, muu maailma ei nähnyt sitä, eikä päässyt sinne. Se oli olemassa vain Tildalle ja Noelille.



Viimein Noel istahti hengästyneenä pöydän ääreen pahoitellen olevansa myöhässä.
"Sain tänään työkeikan isoon varastoon, jossa oli käynyt yön aikana murtovarkaita, kaikki laatikot oli revitty alas hyllyiltä ja levitelty pitkin hallia.", hän selitti Tildan nyökkäillessä suu täynnä keittoa.



"Ei se haittaa, kyllä minä pärjään täällä yksinkin.", Tilda vakuutteli nieltyään ruoan.
"Varmasti pärjäät, mutta tylsää täällä on yksinään kaiket päivät istua, tuskin tästä talosta löytyy kovinkaan paljon mielenkiintoista tekemistä, ellei vanhat kirjat tai horisontin tuijottaminen innosta.", Noel vitsaili.
"Äh, täällä on ihan hyvä olla, käydä kävelyllä meren rannassa, istua nurmikolla lukemassa niitä vanhoja klassikokirjoja joista ei ymmärrä mitään tai sovitella laatikoista löytyviä pitsikauluksisia kukkamekkoja.", Tilda puolustautui ja virnisti ilkikurisesti Noelille.



Noel oikeasti piti vanhoista kirjoista. Hänellä oli niitä kokonainen varasto kellarissa huoneensa nurkassa. Osan hän oli löytänyt talon vintiltä ja joitakin hän oli käynyt etsimässä muissa kaupungin autiotaloissa. Illallisen jälkeen hänellä oli tapana lukea loppuilta ja Tilda istui yleensä hänen viereensä. Joskus Noel luki hänelle jotain ääneen, mutta useimmiten Tilda vain vajosi ajatuksiinsa tai suunnitteli seuraavan aamun askelsarjoja itselleen.



Nyt Tilda odotti vain pääsevänsä nukkumaan, jotta seuraava päivä tulisi nopeammin. Hän oli pakomatkallaan onnistunut satuttamaan nilkkansa niin, että hän ei ollut uskaltanut tehdä vielä hyppyjä. Hän oli kärsivällisesti voimistanut sitä ja antanut sen parantua ja nyt se tuntui viimein olevan entisellään. Huomisaamuna olisi hyppyjen aika.



Tilda oli nukahtanut illalla heti saatuaan päänsä tyynyyn. Nyt hän heräsi virkeänä ja kurotti kätensä kohti kattoa kuunnellen selkänsä naksumista. Seinien läpi kulkeva viima ei ollut hyväksi.



Noelin käveltyä portista viimein ulos tavallista myöhemmin Tilda hiipi portaat alas kuin salainen vakooja ja läimäytti ulko-oven auki leveästi hymyillen.



Käveltyään jonkin matkaa kohti keskustaa Noel huomasi unohtaneensa parit tärkeät paperit kotiin. Hän oli viimein saanut mahdollisuuden päästä oman alansa töihin usean vuoden pätkätöiden jälkeen ja heti ensimmäisenä hän oli jättää portfolionsa kotiin!



Noel oli jo kävelemässä ajatuksissaan kohti työhuonettaan, kunnes huomasi ulko-oven olevan auki. Hetken ajan hän luuli jonkun tunkeutuneen sisälle taloon, mutta sitten hän kuuli sisältä hyräilyä ja hänen katseensa osui Tildaan, joka seisoi keskellä lattiaa hiukset sidottuna nutturalle ja päällään mitä kummallisimmat vaatteet.



Noel jähmettyi ovelle katsomaan ihmeellistä näkyä. Hänen piti melkein nipistää itseään ollakseen varma, ettei ollut unessa. Miten ihmeessä hänen taloonsa eksynyt salaisuuksia täynnä oleva tyttö osasi yhtäkkiä tanssia balettiakin ja miksi hän tanssi keskellä keittiötä näin aikaisin aamulla? Hetken päästä tanssi oli jo lumonnut Noelin ja kysymykset unohtuivat. Hän jäi vain katsomaan esitystä unohtaen, että häntä odotettiin toisaalla...



Tilda katsoi herkeämättä eteenpäin ja hengitti tasaisesti, vaikka hänen sydämensä pamppaili kiivaasti. Hänen pitäisi kokeilla ensin pienempiä hyppyjä ja tunnustella nilkkaansa, sekä keittiössä olevaa tilaa. Tanssisaleissa ei tarvinnut väistellä työpöytiä ja uuneja, joten tämä vaati erityistä keskittymistä. Tilda valmistautui ottamalla pari askelta taaksepäin saadakseen voimaa hyppyynsä...



Noel astui vaistomaisesti ovesta sisälle nähtyään Tildan ponnistavan ilmaan. Hän näki heti, että Tilda oli arvioinut hyppynsä pahasti pieleen, eikä hän ehtinyt räpäyttää edes silmiään kun kuuli jo kovan kolauksen ja näki Tildan kaatuvan maahan.



Saatuaan itsensä liikkeelle Noel ryntäsi kauhuissaan Tildan luo, joka makasi liikkumattomana lattialla. Hänen kätensä tärisivät, mutta hän yritti löytää pulssin Tildan kaulalta. Jokainen sekunti tuntui kesätävän ikuisuuden, kunnes Noel hengähti syvään, rauhoitti itsensä ja tunsi sydämen sykkeen sormenpäissään.



Noel nosti Tildan polveaan vasten, jotta hänen olisi helpompi tarkkailla Tildan hengitystä. Noel yritti kuumeisesti keksiä mitä hänen pitäisi tehdä. Vaihtoehtoina olisi odottaa Tildan tulevan tajuihinsa tai lähteä kantamaan häntä sairaalaan. Ambulanssi ei suostuisi paikalle tulemaan parin vuoden takaisen tapahtuman vuoksi, jossa lähistöllä asuvat pari narkkaria olivat keksineet hyvän keinon saadakseen lääkkeitä itselleen...



Hetki hetkeltä odotus kävi raskaammaksi. Noel seurasi tarkasti rintakehän kohoilemista ja odotti näkevänsä edes sormenpään liikahtavan. Tildan silmät pysyivät kuitenkin kiinni ja Noel yritti selittää itselleen, että tyttö tuntui kylmältä vain, koska he istuivat kylmällä lattialla...



Yhtäkkiä Tilda veti polvensa koukkuun ja heräsi henkiin kuin taikaiskusta. Hänen päätään jomotti ja hän räpytteli silmiään nähdäkseen kunnolla. Koko maailma tuntui pyörivän hänen silmissään. Hän katseli ympärilleen ja yritti muistaa mitä juuri oli tapahtunut, kunnes huomasi huolestuneen näköisen Noelin vieressään. Tilda ei halunnut katsoa Noelia silmiin ja yritti haudata kasvot käsiinsä, mieluiten hän olisi haudannut koko päänsä vaikka maan alle. Noel oli varmasti nähnyt kaiken ja hänen salainen harrastuksensa ei ollut enää kovin salainen...



"Tärkeintä että olet kunnossa", Noel kuiskasi arvaten Tildan ajatukset, "Sinun on parasta mennä lepäämään hetkeksi, jotta vointisi paranee."
Tilda nousi varovasti seisomaan sanomatta sanaakaan. Hän otti askeleen eteenpäin kun hänen silmissään sumeni ja hän tunsi käsivarret ympärillään.



"Ehkä on parasta että autan sinut istumaan nojatuoliin, ettet lyö päätäsi toista kertaa.", Noel sanoi ja piti tiukasti kiinni Tildan käsivarresta valmiina ottamaan kopin, jos hän horjahtaisi.



Parin särkylääkkeen ja vesimukillisen jälkeen Tildan olo alkoi helpottua. Hänellä oli edelleen hieman hutera olo, mutta ainakin särky oli lakannut. Noel oli istunut viereisellä tuolilla hiljaa ajatuksissaan aivan liian kauan, mutta Tilda ei uskaltanut liikahtaakaan ennen kuin hän sanoisi jotain.



"Meidän pitäisi ehkä jutella. Sinusta. Kaikesta.", Noel sanoi viimein tuijottaen edelleen tyhjyyteen.
"Niin..."
Tilda tiesi sisimmässään, että hän voisi kertoa Noelille vaikka koko elämäntarinansa, hän ei ikinä pettäisi luottamusta, mutta olisiko Noel valmis hyväksymään sen, hyväksymään hänet sen jälkeen? Ja ennen kaikkea, asettaisiko kaikki tieto Noelin vaaraan?



Nukuttuaan muutaman tunnin Tilda tunsi olonsa taas normaaliksi ja Noel lähti hänen kanssaan keskustaan iltateelle. Molemmista oli alkanut tuntua että seinät kaatuvat päälle, joten oli parempi lähteä hieman tuulettumaan ja puhumaan samalla asiat halki.



"Minä voin aloittaa", Noel sanoi huomattuaan Tildan hermostuneisuuden. Hän saisi rauhassa kerätä itsensä sillä aikaa.
"Synnyin Sunset Valleyssa, isäni piti paikallista ruokakauppaa ja äitini näytteli pienessä tv-sarjassa, jota kuvattiin kaupungin laitamilla. Minulla on isoveli ja pikkusisko, joten olen meistä keskimmäinen."



Tilda alkoi rentoutua kuunnellessaan Noelin puhetta. Hän oli luullut tuntevansa Noelin, mutta oikeasti hän ei tiennyt tästä mitään. Noel oli ollut vain hänen pelastajansa, tuki ja turva, mutta yhtäkkiä hän alkoi tuntua ystävältä. Tai isoveljeltä, joka tekisi mitä tahansa suojellakseen uutta pikkusiskoaan.
"Lopulta pääsin opiskelemaan tänne Bridgeportiin ja valmistuttuani jäin tänne. Täällä kaikki julkkiksetkin asuvat, joten ajattelin töidenkin olevan täällä. Huomasin kuitenkin pian kilpailunkin olevan kovaa, jokaisella julkkiksella oli jo omat ompelijansa ja oli vaikeaa saada jalka ovenrakoon. Parin epäonnistuneen yrityksen jälkeen en jaksanut enää, hanttihommilla ei kovia vuokria maksettu ja lopulta päädyin nykyiseen kotiini hylätylle teollisuusalueelle miettimään, mitä seuraavaksi tekisin, kunnes sinä ilmestyit paikalle.", Noel lopetti tarinansa ja katsoi odottavasti Tildaa.



Tilda laski jalkansa alas huokaisten ja katsoi Noelia, joka hymyili hänelle rohkaisevasti.
"En tiedä mistä aloittaisin... Synnyin Twinbrookissa, kaukana täältä. Isoisäni oli kaupungin pormestari ja asuimme isossa talossa. Isäni oli kirjailija ja äitini lähinnä kotiäiti. Minulla on kaksoissisko ja pikkuveljeni ovat myös kaksoset."



Noel odotti kärsivällisenä tarinan jatkoa Tildan kootessa itseään.
"Erikoinen ihonvärini... Olen alien. Monta sukupolvea sitten esiäitini tuli maapallolle ja hänellä oli tehtävä. En edes vielä tiedä mikä koko tämän jutun tarkoitus on, mutta suvun on jatkuttava vihreäihoisen perijän kautta."



Noel yritti sulattaa kaikkea kuulemaansa. Hänen edessään istui oikea alien, jolla oli salainen tehtävä. Ja hän kun oli kuvitellut oman työnsä olevan jännittävää ja erikoista!
"Kuten aina, minunkin hullussa elämäntarinassani on pahiksia. Vuosikymmeniä sitten hallitus tai joku sai tietää meidän olemassaolostamme ja perusti ryhmän tutkimaan ja vakoilemaan meitä. Sinne palkattiin aivan vääriä ihmisiä, oikeastaan alieneja, joilla on omat suunnitelmansa. He ovat saaneet kaikki uskomaan että tahdomme pahaa ja ainoa keino on hävittää meidät maapallolta, mutta silti he sieppaavat meitä tutkimuslaitoksiinsa... "



"Myös minun sukulaisiani on siepattu ja tätini syntyi heidän hullujen kokeidensa seurauksena.  Isoisäni päästyä kaupungin johtoon ja saatua vaikutusvaltaa he ottivat kovemmat otteet käyttöön, ettei koko maailma saisi tietää. Twinbrook oli alieneiden turvapaikka, kunnes...", Tilda nielaisi pari kertaa, "Kunnes yksi heistä tunkeutui kotiimme ja puukotti äitini kuoliaaksi keskellä kirkasta päivää silmieni edessä. Tarkoitus oli tappaa kaikki kaupungin alienit hiljaa ja huomaamatta, mutta pääsin pakoon ja ehdin varoittaa perhettäni. Ainakin toivon niin..."



Noel tuijotti lattiaa vaitonaisena ja ymmärsi, miksi Tilda oli ollut niin kauhuissaan vanhassa varastossa. Hän oli niin nuori ja kokenut sellaisia kauhuja, joita kukaan ei voisi kuvitella kauheimmissa painajaisissaankaan. Hänen täydellinen elämänsä oli romahtanut juuri ennen hänen tuloaan tänne...



Tilda nousi äkkiä ylös tuolistaan ja käänsi selkänsä Noelille kyynelten valuessa poskille. Kaikki tukahdutetut tunteet ja muistot olivat palanneet hänen mieleensä rytinällä, kun hän oli puhunut niistä ääneen. Noel oli hetkessä hänen vierellään ja kietoi kätensä hänen ympärilleen.
"Ei tämän näin pitänyt mennä...", Tilda sai sanotuksi nyyhkytyksensä lomasta.
Tyttö vaikutti niin pieneltä ja hennolta, ettei Noel uskaltanut sanoa mitään. Hän vain oli siinä tehden selväksi, ettei aikoisi kadota minnekään.



"Tule, mennään kotiin."


...


93 kommenttia:

  1. Woah sainpas kesän aikana tehtyä viel toisenkin osan, vaikka tähän väliin tuli vielä muutto vuodatuksestakin! Siis niille jotka ei tiedä, niin vuodatuksessa oli joku sähkökatko, se oli kolme viikkoa pois käytöstä ja sitten se ilmoitti, että sori, kuvapalvelin poksahti ja kaikki kuvat katos. Se oli viiminen korsi tän kamelin selässä ja päätin et tää oli merkki joltain ylemmältä taholta jättää se uppoava laiva ja siirtyä bloggeriin! (Haha kuin monta vertauskuvaa voikaan käyttää yhen lauseen aikana! :D )

    Eli tän osan jälkeen jatkan vanhojen osien siirtämistä tänne. Edellinen osa näkyy vielä vuodatuksessa jos se on jäänyt lukemati, kun siihen vedin kuvat photobucketin kautta. :)

    Ja sitten tästä osasta. En muista enää mitä halusin sanoa. :D
    Tätä osaa oli ihanaa kuvata. Noi poset joita käytin Tildan lyödessä päänsä oli jotenkin niin dramaattisia ja otin sitä kohtausta varten varmaan neljäsataa kuvaa. :D

    Kahvilakohtaus oli siitä jännä, että ennen en ole käyttänyt poseja "taustasimeihin", tossa jähmetin ne kaikki paikoilleen, ettei ne lähtis karkuun kesken kuvausten. Ja radolalaiset/chatboksissa hengailijat muistaa ehkä kun esittelin tota kohtauksessa ollutta oranssihiuksista simiä, pistin sen kaupunkiin asumaan ja se sattui kävelemään paikalle juuri sopivasti, joten se pääsi nyt tarinaan mukaan! :P

    Balettipainotteisia osia on luvassa jatkossakin kuten ehkä arvata saattaa, mut mulla on parit evil planitkin valmiina Tildalle. :P Olen oikeestaan suunnitellut koko suvun tulevaisuuden pääpiirteittäin loppuun saakka, mut niistä suunnitelmista en sano sanaakaan vielä! :D

    Niin, ja tän osan tekemisestä on tulossa ekstra-osa, jossa kerron mitä kaikkea yhden osan tekeminen vaatii. En vielä tiedä koska saan sen tehtyä, mut yritän tän kuun aikana saada senkin vielä pois alta. :)

    Olitteko tarpeeks tarkkasilmäisiä, kuka löysi Sagan kuvista? :P

    Mut nyt kommenttia tulemaan! On kiva tietää mitä ajatuksia osa herätti ja mitä päätelmiä teitte tulevaisuuden tapahtumista. Ja se on aina kiva, kun kerrotte mikä oli teistä ihanin kuva tai paras kohta tekstissä! Jos ei uskalla kommentoida, klikatkaa ainakin osan alla olevia hymiöitä, kiva tietää kuinka moni on lukenut osan ja mitä siitä on tykätty! :)

    VastaaPoista
  2. Oh my.. Mieletön osa! :) Tykkään Tildan baletti-harrastuksesta, mut ikävä kyllä se saa mut kaipaamaan balettia vielä entisestään.. mur. :D En osaa juurikaan kommentoida, tai antaa palautetta näistä tarinoista, mutta ihan mahtavahan tää oli! Lempparikuvaksi nousi ehdottomasti tuo Tildan ulospälyily-kuva, missä taivaalla näkyikin muutama tuttu henkilö. :) Ihii, uutta osaa odotellessa! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiitos! Mietin vähän näkyykö noi hahmot nyt sit kaikille, kun mulla tuntuu olevan porukan kirkkain näyttö, mut hyvä et näkyy! :)

      Sä olet tanssinu balettia vai? Sori jos oot sanonu sen jo, ei sitä kaikkee voi muistaa. :D

      Poista
  3. oijoi uusi osa :) ihanaa!
    Osa tuntui hirmu lyhyeltä, mutta ei se tosiaan ollut siltä:D oli vaan taas kerran niin kivaa luettavaa.
    Tää sun tarinan juoni on aivan mahtava, oot todella taitava kirjottaa ja kuvatkin on ihania :3!
    Toi yks viimesimmistä kuvista, missä saga näkyy taivaalla, on ihana :--)!

    seuraava osaa jo odotellessa... (;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. +toi banneri on ihana !<3

      Poista
    2. Kiitos Ankka ja ihana kuulla et sunsta olen taitava kirjottaja, koska munsta tuntus täl kertaa siltä et tekstii ei tuu sit millään ja se on ihan päätöntä! :D

      Poista
  4. Aaapuvaa! En tiedä mitä kommentoisin :D Oon ihan sanaton. No, jos kuitenkin jotain yritetään kommentoida. Olet aivan uskomattoman hyvä kirjoittamaan! Lempparikuvat oli toi, missä Saga näkyi "taivaalla" ja toisiks viimeinen kuva. Tätä osaa odotettiin, mutta oli kyllä odottamisen arvoista. Kiitos tästä osasta Radioactive :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihih, kiitos ja ole hyvä ja samat sanat sulle kuin Ankallekin sanoin! :)

      Poista
  5. Ihan mahtava osa! Rakastuin kuvaan jossa Saga näkyi ikkunassa.. Jossain siinä kohtaa pelkäsin ettei Noel uskoisi Tildaa tai jotain, mutta onneksi luuloni eivät olisi voineet olla pahemmin pielessä! Noel ja Tilda ovat ihana pari, mutta saa nähdä tuleeko heidän välilleen sittenkään mitään suurempaa kuin "isoveli ja pikkusisko -suhde"..
    Balettikohtaukset - awws rakastuin! Kirjoitit niin ihanasti, pääsin sisälle siihen tunteeseen joka Tildalla oli. Kohtaus jossa Noel palasi kotiin ja löysi Tildan tanssimasta oli ihana, ja kun Tilda tuli tajuttomaksi ehdin kaksi sekunnin murto-osaa jo toivoa jotain Prinsessa Ruusunen -kohtausta, jossa uljas prinssi suutelee prinsessaansa. :D

    Osa oli mieletön, kiitän tästä lukunautinnosta ja upeista kuvista!
    Jatkoa odotellessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaaaa ihana kommentti! Tai noi sun kaikki ajatukset! :D
      Hmm, ei mulla itellä tullut mieleenkään et Noel ei ehkä uskois Tildaa. Ehkä sitä on vähän pakko uskoa, kun toinen ihan itku kurkussa selittää. :S

      Hähäh arvasin et jotkut lukijat kehittelee mielessään jo jotain romansseja noiden kahden välille, joten yritin tässä vähän vihjailla toiseen suuntaan. :P Oikeestaan aluks en tiennyt tulisko niistä oikeesti pari ja ne eläis onnellisina elämäs loppuun asti söpössä mökissään, mut näääääh ihan liian tylsää! :D

      Kiitos sulle! :)

      Poista
  6. Oioioioi jeee, uusi osa! Ja ihan kertakaikkisen M A H T A V A sellainen!
    Tilda on aivan ihana jajaja niin on myös Noel. Onneksi Tilda löysi tuollaisen valonpilkahduksen uudessa, kurjassa elämässään.. Ja toivottavasti niiden ystävyys [tai mitä se nyt ikinä sitten onkaan... ;)] kestää!
    Sun uudistama Bridgeport on kyllä ihan älyttömän hieno... ja niin on Noelin asuntokin! Aaaa, miten ootkaan pystynyt tekemään siitä noin upean! :D
    Mulla ei jotenkaan koskaan onnistu tuollaset ränsistyneen ja rojuisen oloiset kämpät, mutta sä oot kyllä tehnyt ihan mahtavaa työtä.

    Ja sitten... Oot onnistunut luomaan sekä Tildalle että Noelille ihan mahtavat persoonallisuudet! Ne kumpikin sopii just tasan tollasiks millasia ne on. Noelinkin elämässä on tapahtunu paljon ja kerroit siitä kivasti.

    Ja ah miten taitavasti ootkaan osannu käyttää noita eri poseja ja kuvakulmia... JA KUVAILUJA! Ehdottomasti pitää muistaa myös mainita, miten mahtavia kuvailuja tästä osasta löytyi - ja teksti oli muutenkin mahtavaa, kuten aina ennenkin. :)

    Tykkäsin siis ihan hirveästi, toivottavasti jatkuu vähän aikaa näinkin lepposissa merkeissä eikä järjestö heti pääse Tildan jäljille! :)

    -banssu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iik banssu alan koht itkee kun noin kauhiasti kehut! :D

      Kiitos hirmuisesti! Erityisesti oli kiva kuulla et noiden persoonallisuudet on sun mieleen, koska munsta tuntuu et mun kaikki hahmot on aina samanlaisia. :D Tildalle löysin kyl hyvän esikuvan just ja sit on helppo miettii sen tekemisii sitä kautta, mut Noel menee vähän fiiliksen mukaan. Tai oikeestaan kaikkien hahmojen kohdalla mulla on vaan sellanen sisäinen tunne millainen se on ja sit sen mukaan kirjotan siitä, mut en osais sanoin kuvailla näitä mun omia hahmoja. Huh miten syvällistä pohdintaa! :D

      Poista
  7. ihana uus osa ♥ Nyt palas taas mieleen miten taitava kirjottaja ja kuvaaja sä ootkaan :) Ihastuin tuohon kuvaan, missä näkyy taivaalla kasvoja kun Tilda selittää sen menneisyydestä, tykkään tykkään tykkään, pian lisää :3

    VastaaPoista
  8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ama kommentista! Kyllähän toi kaupungin uudistus vaati hikeä ja kyyneleitä, ihan uskomatonta miten vaikeeta se voi olla, mut kiva kuulla et se kannatti! :D

      Kauniita unia! :P

      Poista
  9. Wau, aivan upea osa :o tosi hieno kaikki talot ja simit ja lavastus ja kerronta jaja... täst ei nyt tuu järkevää :p tää on yks parhaimmista legacyistä joita ite luen ja tuun lukemaan loppuun asti. Tää on tosi ihana tarina :D

    VastaaPoista
  10. Ihana osa! :) Voisitko laittaa tänne vielä tuon talon latauspaikan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja talo oli täältä http://sims3-models.ucoz.com/forum/5-194-2#10411 ! :)

      Poista
  11. Hieno osa :--) En vain ymmärrä, että miksi Tilda halusi salata balettiharrastuksensa?
    Mutta kuten aina, tykkäsin kovasti kuvista ja lavastuksista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Jellu! :) Tilda halusi salata sen siksi, koska hän halusi salata yleensäkin kaiken itsestään Noelilta. Vissiin edellisessä osassa olikin sanottu jotenkin, että Tildan mielestä oli sitä parempi mitä vähemmän Noel hänestä tiesi. Hänestä oli helpompi olla kertomatta yhtään mitään, kuin kertoa joitain asioita ja sitten joku kaunis päivä vahingossa lipsauttaa jokin suurempi salaisuus. :P Mut hei kiva kun kysyit, mietinkin et onko se outoa kun siihen ei suoraan kerrota syytä, muutkin voi tästä nyt lukea vastauksen jos jäi sama asia hämmentämään! :D

      Poista
  12. Kiva osa!!!

    VastaaPoista
  13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaaaivan, niinpäs olikin toi tausta-Elviira posetutossakin mallina! :D

      Kiva kun kahvilan sisustuskin oli hyvä, mua nimittäin ärsytti alkuperäinen sisustus niin pistin sen uusiksi! :D Huhui, et oikeen paras lc, iik! :o

      Ja olihan siellä Aattokin, mut se jäi sinne vähän pimeempään kohtaan, niin ajattelin et katotaan huomaako kukaan sitä, enpäs sanokaan siitä mitään! :P Et onneksi olkoon, löysit ekana Aaton! Tai ainakin mainitsit siitä ekana. :D

      Kiitos superpaljon ihanan pitkästä kommentistasi! :)

      Poista
  14. Olipa taas loistava osa! :) En olekaan tainnut kommentoida tänne aikaisemmin..Olen kyllä lukenut Starberryja jo varmaan vuoden verran ja jokaisen jakson ja koukkuun olen jäänyt :) Tää on yksi niistä parhaista lc tarinoista,joita oon lukenut :) Teksti on hyvin kuvailevaa ja sen vuoksi onkin helpompaa päästä tunnelmaan mukaan. Kuvat on taidokkaasti muokattu(osaispa itsekin joskus yhtä hyvin), tykkäsin siitä kuvasta,jossa Tilda istui kahvilassa ja kertoi menneisyydestään ja taivaalla näkyi Saga (kävi mielessä miten oot saanut laitettua ne sinne taivaalle). Oonkin vähän odottanut alkaako Noelin ja Tildan välillä olemaan jotain muuta kuin sisaruksellisia tuntemuksia :) Ja kahvila oli tosi siisti :) Kauheasti ei viitsisi udella mistä mikin on ladattu, mutta mistä tuo kahvila on vai oletko tehnyt itse(ja mistä se lankakori on jossa on sukkapuikot :) )?

    Itse oon aloittelija vielä sun rinnalla..Oon kirjoittanut nyt lc vanamoa, käy lukasemassa kun ehdit ja vastalinkitys vois olla kiva (oon linkittänyt tän mun blogiin) :) Seuraavaa jaksoa jo odottelen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiitos Nelskutin et jätit ensimmäisen kommenttisi! :)

      Mä en oikeestaan osaa selittää miten laitoin Sagan sinne taivaalle. :D Tai siis photarilla sen tein "tekemällä oppii"-tekniikalla, eli tein vain kaikennäköstä ja kokeilin monenlaista ja yhtäkkii löytys sopiva juttu tohon! :D Et vinkkinä sullekin, kokeile kuvanmuokkausohjelmalla kaikkee mitä et ennen ole kokeillut ja voit oppii paljon uutta. :)

      Mulla oli vuodatuksessa kyllä siellä yhdessä ekstrassa kaikki latauspaikat, mut ääh se on nyt ihan väärässä paikassa! :D Mut kahvilaa en tehnyt ite ja äää voi ei nyt mulla on linkki hukassa! :S Katotaan löydänkö sen vielä muuton aikana. Mut lankakori tuli Noelin talon mukana (johon latauspaikka mun klo 1.01 lähettämässä vastauksessa ylempänä)! :)

      Joo ja mulla on itseasiassa sun tarina tuolla välilehdessä ollut auki jo aika kauan, odottelen vaan sopivaa lukufiilistä! :) Ja linkittelyt käy oikeen hyvin, linkitän kun saan muunkin listan tänne asti. :)

      Kiitos hurjasti kommentista! :)

      Poista
  15. Meinasin kokonaan UNOHTAA että sulta on tullu uus osa! No heti kun muistin niin kirjotin äkkiä osoiteriville "lcstarberry.blogspot.fi", ja rupesin lukemaan osaa.

    En olekkaan ennen sanonut tätä, mutta Tilda on ihan mielettömän kaunis! Ja niin, tuo Saga taivaalla-kuva on tosi ihana! Taas kerran kaikki tässä osassa oli upeaa ja tykkäsin tästäkin ihan hirmuisesti. Lyhyesti sanottuna: järjettömän upea osa! Pyydän anteeksi etten voi kirjoittaa nyt pidempää kommenttia, mutten nyt keksi mitään kommentoitavaa hirveästi koska mulla pyörii pari muutakin asiaa päässä enkä pysty ajattelemaan mitä kaikkea voisin kommentoida.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ou nou, meinasit UNOHTAA, miten kamalaa! :DD

      Kiitos paljon ihanasta ja ihan tarpeeks pitkästä kommentista, kiva et sait kommentoitu vaikka muut asiat liikkuu mielessä! :)

      Ja täytyy mun sanoa myös et joo Tilda kyl kaunistuu päivä päivältä! En malta odottaa miltä se näyttää aikusena. :)

      Poista
  16. Passionate12/8/12 19:55

    En tajunnu et sulta jo uutta osaa tuli :D Kaveri sitten vinkkasi ja oli pakko mennä lukee. Starberryiltä löytyy siis
    jälleen yksi piilolukija, voin hänen puolestaan ilmoittaa (:

    Muttamutta, ihana osa ♥ Se Tildan kaatuminen tanssiessa Noelin tultua paikalle oli hienosti lavastettu, täytyy myöntää (kuulostipa oudolta :|) Jotenki aina kun Starberryihin tulee uusi osa, nii tulee sellane "Jeejeejee" -fiilis. Nimenomaan Starberryihin :D Ja sun kirjotustyyli on nams :* Tää on kyllä mahtava LC, voisin ehkä sanoa jopa omista LC-kokemuksista parhaaksi... Ja vielä toi Saga taivaalla CC:

    Tulehan pian se uusi osa, palan halusta lukea lisää >:DD

    Btw, miksköhä tuntuu, et aina mun kommentit on sekavia ja luen ne kymmenen kertaa läpi ennenku julkasen? D;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Passionate, mahtavaa kuulla et tästä tulee "jeejeejee"-fiilis! :D Mulla tulee kans sama fiilis kun on viimein saanu osan ulos ja sit täällä on hirveesti noin ihania kommentteja! :)

      Kröhöh ihan heti ei uutta osaa tule, nyt keskityn lomailemaan viel tän kuun ja sit täytyy mennä taas kouluun ja jos tämä syksy on yhtään samanlainen kuin viime syksy niin ehkäpä saatte ennen joulua yhden uuden osan... :D Mut ei manailla sellasia vielä, toivotaan et aika riittää! :)

      Kiitos vielä sulle ja myös sun kaverille! :P

      Poista
  17. Ooi, aivan ihana osa! ♥ (:
    Noelista ja Tildasta tulis söpö pari.. >:)
    Mutta joo. En osaa kommentoida ikinä mitään järkevää, niin häivynki tästä sitte... :D

    Uutta osaa odotellen... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, katotaan nyt kun Tilda kasvaa aikuseks ja kattelen niit kahta pyörimäs tossa ruudulla, ehkä mun on pakko tehdä niist pari jos ne on ihan liian sulosii! :D

      Kiitos kommentista, jossa oli oikein järkevää juttua! :P

      Poista
  18. Mitää?? Mä en oo huomannu tätä! :O
    Mut ihana osa jälleen kerran :3 Starberryt on kyl jotain erilaista, niis on se kirjotustyyli ja kuvat ja kaikki, jolloin ei tunne lukevansa Legacya vaan mahtavaa kirjaa c: Oon muuten samaa mieltä ku Mimaa siinä, että Noel ♥ Tilda ois niiiiin söpö pari... :)) Juu, mutta hienoa muuten, että jaksoit väkertää uuden osan tän kaiken sekamelskan (vuodatus, photo -tai se juttu) keskellä :) Tuli nyt itellekkin sellanen fiilis, että tekisi mieli pelata simssiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, vai et mahtavaa kirjaa! :D Kiitos!♥
      Siihen mä oikeestaan pyrinkin, koska se monilla onkin legacyissä ongelmana, et ne kirjoittaa sitä niinkuin legacya tai ne kirjottaa pelaamisestaan, mut mun mielestä kaikkien pitäis yrittää kuvitella ennemminki kirjottavas kirjaa, niin teksti on paljon mukaansatempaavampaa. :) (Mut toisaalta jotkut on aika taitavia kirjottamaan noilla toisillakin tavoilla!)

      Joooo täsä oli kyl sellasta sekamelskaa et huhhuh! Halusin kuitenki saada viel yhden osan kesän aikana valmiiks ja tiedän et sit kun koulu jatkuu ei ole aikaa paneutua tarinaan, mut noita osia kykenen sillonkin siirtelemään tänne, niin teinki sit näin päin. :P

      Poista
  19. kyllämää tänne sittenki pääsin :D Vuodatukseen en päässy! oi toi oli siis joo tosi ihana ku kohtaukset nii ihanasti lavastettu ja kuvat hyvästä kohtaa otettu! Pakko viel sanoo et ku lukee noita sinu ekoja osia nii oot kehittyy hirveesti ku on poset mukana ja näi!
    (ja entiä saitko tota viestiä mutta nii osaisikko selittää vähä-älyiselle kui lataan ton Noelin talon sieltä?vastaa vaa sinne radolaa jos vaikka osaisitki!)

    Sitrööna radolasta siis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, hyvä et pääsit tänne! :) Ja kiitos viel täälläkin kommentista! :)
      Menenpä samantien vastaamaan sun kysymykseen, katoin sen jo kerran mut unohdin sen jo! :D

      Poista
  20. Ihana osa! Oon ollu ihan koukussa tähän tarinaan mutta en ole muistanut kommentoida mutta nyt korjaan senkin erheen:)

    Kuvat ovat joitain ihan upeaa, kaikki kuvakulmat ovat hienoja ja valaistus on täydellistä.
    Rakastan Tildan asuntoa, ihanasti sisustettu<3

    Toivottavasti Noel pysyy Tildan tukena tai muuten mur.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ElluNalle! :) Hmm, hyvä ehdotus, ehkä Noel toteekin et huhhuh mikä tyyppi, parempi lähtee maisemist ennen kun syttyy galaksien välinen sota! :D No ei, eiköhän Noel ole järkevä ja huolehdi Tildasta. :)

      Poista
  21. Ihanaa UUS osa vihdoinkin <33 Oli tosi hyvä ja Noel on niin mukava Tildalle toivottavast ne pian rakastuu !! <33

    VastaaPoista
  22. Aivan ihana osa! Kirjoitat uíhan älyttömän hyvin ja teksti on ihanan mukaansa vievää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että olet tota mieltä, kiitos! :)

      Poista
  23. Ihana <3
    Rakastan tätä legacya, olen seurannut suunnilleen osasta 3 asti ja seuraan edelleen :) Kumpa ne jo ihastuisi toisiinsa niin saataisiin suloinen rakkaustarina...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, sä olet sit pitkään roikkunu mukana Starberryjen matkassa! :P Hmm, luulenpa kyllä et tämä suku saa odottaa vielä sitä ihanaa rakkaustarinaa hetken... :)

      Poista
  24. Missä sukupolvessa oot nyt koneellas? :) Rakastan ihan hirveesti tätä sun tarinaa, ja osaat tehä siitä kiinnostavan! Toivon että osia tulisi tiuhaan tahtiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole paljonkaan näitä tapahtumia edellä pelissä, seuraava sukupolvi häämöttää jo mun suunnitelmissa, varmaan kahden-kolmen osan päästä kuullaan siitä sitten. Eli viides sukupolvi menossa niin pelissä kuin tarinassakin. :)

      Nyt taas seuraavaa osaa joutuu odottamaan vähän pidempään, kun koulut jatkuu, mutta tosta sivuboksin Seuraava osa -osiosta voi seurailla osan edistymistä! :)

      Poista
  25. Onko toi vihree iho muuten korvaava? Mistä oot ladannu sen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, siis mä mietin just yks päivä ihan samaa! :D Mulla oli sillon alussa korvaava vihree iho, mut se näyttää sit taas ihan erilaiselta kun tää nykyinen. Olen varmaan sen alkuperäisen pakannut johonkin jättipackageen aikoinaan ja nyt se on kadonnut pelistä. :S Tähän asti mulla on ollut Club Crimsynin korvaava iho, mut nyt olen vaihtamassa sen Ephemeran versio kakkoseen. :)

      Poista
  26. Onko Tilda teini? Oon kipee, tuli tylsää niin muistin tän! Tosi hieno osa. Toivottavasti pian seura jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On Tilda teini! Parin seuraavan osan aikana varmaan vietetään tosin jo synttäreitä. :)

      Poista
  27. Onko Tilda teini? Oon kipee, tuli tylsää niin muistin tän! Tosi hieno osa. Toivottavasti pian seura jatkoa!

    VastaaPoista
  28. Häiritsee toi että 10-luvusta hypätään suoraan lukuun-32... Aloitin vasta eilen lukemaan enkä siis ole lukenut vuodatuksen Starberryja ja kun niitä kokeilin lukea niin kuvat ei näkynyt ja oli vaikea lukea... Ja on epämukavaa lukea kun hypätään toisesta/kolmannesta sukupolvesta suoraan viidenteen(ko?)sukupolveen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kovin pahoillani siitä, mutta vuodatuksessa ei tosiaan kuvat näy kun vuodatus meni kadottamaan kaikki käyttäjiensä kuvat. Mulla on vielä muutto tänne bloggerin puolelle vähän kesken ja nyt alkoi taas kouluhommat syömään mun vapaa-aikaa, mut älä huoli, kyllä ne osat sieltä tänne pikkuhiljaa siirtyy. Koitan ottaa oikein spurtin viikon päästä, kun saan parit muut hommat hoidettua! :)

      Poista
  29. Aivan uskomattoman ihana ja.. no, ihana tarina!

    VastaaPoista
  30. Ihana osa! Niin kuin aina. :) Tykkäsin kuvista ja Tilda on niin kaunis! :) Ja kahvilakin näytti oikein viihtyisältä ja mukavalta. :) Tätä lukiessa alko taas oma tarina innostamaan, mutta saas nähdä kuinka saan Kääntöpuolia jatkettua, kun olen vieläkin syvällä ojassa, jumissa jatkon kanssa.. :( Mutta ihanaa että ite oot saanu suunniteltua tarinan pääpiirteittäin jo loppuun saakka! Ihailtavaa! :D -bufi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiitos paljon! :) Se on kyllä kurjaa kun jää jumiin tarinan kanssa. :S Mulla siihen ainakin auttaa aika, odottaa sitä loistoideaa, mikä ratkasee kaiken! :D

      Poista
  31. On kyllä hyvä legacy olen seurannut jo ainaskin vuoden mitenköhän Tildalle käy toivottavasti Lawrence ei tapa sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Hmm, ei sitä koskaan tiedä mitä se Lawrence vielä keksii... :P

      Poista
  32. 1. Mistä baletttiasu? 2.BalettiPOSET (ja animaatiot...? Ja selitä miten niitä käytetään :D)3. Pikkusälä jutskat 4.Muutkin poset? 5. Vaatteet ja Hiukset :D Mun on pakko nyt kysyä, oon idiootti (PARASLEGACYIKINÄ)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleksä sama tyyppi kuin Siljaas joka tossa chat-boksissa kysy melkeen samoja asioita? :D

      Nyt oli kuitenki niin paljon kysymyksiä et vastaan huomenna, nyt täytyy hipsiä jo nukkumaan! :P

      Poista
    2. Katos kun vastasin heti huomenna, eli parin kuukauden päästä! :D Vastaan nyt aika lyhyesti, mut kysy uudelleen jos tuntuu ettet saanut vastauksia. :)

      1. & 2. Kannattaa pistää ihan googleen "sims 3 ballet", kuvahaun kautta löydät varmasti kaiken. Käyttöön löydät ohjeet radolasta (http://radola.createforumhosting.com) mun kirjoittamana.
      Lista latauspaikoista tulee tänne joskus kun ehdin, sieltä löydät mistä latailen, mut melkeen kaikki löytyy sims 3 blogin kautta, menepä sitä vaikka ihan ekana selaamaan! :) http://mysims3blog.blogspot.fi

      Poista
  33. Miten hypättiin osaan 32? O_O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori, en ole vielä saanu siirrettyä vanhoja osia tänne! :)

      Poista
  34. Hei mite voi muuttaa toiseen kaupunkiin????Sitä ollaan mietitty!!!Hyvä tarina lisää osia tulemaan..:-D

    VastaaPoista
  35. Hyvä LC sulla! :) Mietin että sattuisitko muistamaan mistä ton "failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligent" "ikkunan" olet lataillut?

    VastaaPoista
  36. hei tota tuoks sä puuttuvat osat tänne nopeesti koska haluaisin jatkaa tarinan lukemista!!!!!!!!!!

    VastaaPoista
  37. Tosi hyvä lc ja oon tätä aiemminki lukenu mut nyt vasta sain aikaseks kommata (: mut ens osa vois olla ehkä vähemmän posepitoinen kiitos (:

    VastaaPoista
  38. Millon tulee uus osa?

    T: Jewe

    VastaaPoista
  39. Sun tarinas on nii koskettava! Luin näitä vuodatuksessa, ja sitten pidin pitkän tauon, kun taas muistin, että oot voinu jatkaa, ja olitkin siirtyny bloggeriin. Ja olit jatkanut tarinaa! Odotan innolla että Starberryjen suku saa jatkoa...

    p.s tässä osassa meinasin ruveta itkemään, kun niin surullisia asioita on Tildalle tapahtunut.

    VastaaPoista
  40. Heiii miks tää blogger bugaa! Saatte nyt vastauksia edellisiin kommentteihin tähän:

    Anonyymi, jos et ole vielä saanut vastausta, niin periaatteessa ei voi muuttaa, muuttaminen tapahtuu niin, että luodaan perheestä kopio perhevarastoon ja alotetaan uus tallennus uudessa kaupungissa. Sillon tosin katkee kaikki paitsi eläviin perheenjäseniin olevat suhteet.

    Vinoilija, se tuli ton ladattavan talon mukana, johon saat linkin sitten kun saan ekstraosat tänne... :D Tai googleta "book cafe sims 3", saattais sellasella löytyä.

    Anonyymi, tänään koitan lisäillä parit vanhat osat, mut muuten olen pahoillani kun täällä ei tapahdu mitään, amk-opiskelu vie ihan liikaa aikaa! :o

    Seuraava anonyymi, kiitos! Aika jännää, olet eka joka mainitsee et poseja on käytetty liikaa! :D Ja siis ei oo ollenkaan huono juttu, yritän ottaa sun mielipiteen myös huomioon, vaiks puolet osasta on kuvattu jo! :D

    Jewe, oikeen hyvällä tuurilla vielä ennen joulua, mut viimeistään joulun jälkeen. Yritän ehkä saada kakskin osaa joululoman aikana tehtyä, mut en lupaa mitään! Aina kun menee vanhempien luo lomien aikana niin siellä on koko suku ja kaverit jotka kaikki haluaa nähdä mua pitkästä aikaa, yleensä ei kerkee muuta kun juosta paikasta toiseen! :D

    Nöffis, oiiii ihana kommentti! Eipä ole kukaan koskaan sanonu tätä tarinaa koskettavaks. :) Mut hyvä et joku muukin kuin minä itkee tätä tarinaa! :'D Kiitos! :)

    VastaaPoista
  41. Wow! Ihan sairaan upeeta työtä :) Sims on tosi hyvä peli, mutta en käsitä, miten saat noin hienoja kuvia ja sitten nuo simien asennot, ulkonäkö, rekvitiitat ja kaikki...
    Sanonpahan vaan että tämä on mielenkiintoisin ja koskettavin legacy jota oon ikinä lukenut ;)

    Tilda on ihana hahmo ja todella kaunis sim ^^ Jään innolla seuraamaan.
    Terveisin, Starberry-fani

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiiiiitos, ihana kommentti! ♥
      Kyllähän se vaatii aikaa ja vaivaa et saa kaikki kohilleen, kuten tosta ekstra-osasta voit lukea! :D

      Poista
  42. Kertokaapa joku, miten sims kolmosessa voi muuttaa toiseen kaupunkiin x) ja ihana tää tarina!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muuttaa voi kopioimalla perheen perhevarastoon kaupunginmuokkauksessa, sitten alotat uuden pelitallennuksen toisessa kaupungissa ja siirrät perheen varastosta sinne asumaan. Tosin kaikki suhteet muihin kun mukana muuttaneisiin katkeaa, muistot häviää jne. :)

      Poista
  43. Anonyymi3/1/13 21:07

    Moikka.. Sulla on kyllä ihana simsblogi, oon lukenut näitä tarinoita ja oot tosi hyvä kirjoittamaan! Ihan säikähdin kun Tilda meni tajuttomaksi .Mutta mulla on ongelmia, ja ajettelin kysyä nyt sulta apua kun näytät tietävät asioista..

    kysymys 1: Olen yrittänyt ladata PosePlayerin, mutta kun sain sen ladatuksi jostain Mod the Sims sivuilta, ja se ilmestyy pikakuvakkeena työpöydälle, niin tarviiko tehdä enää mitään? Ilmestyykö se elokuvaklaffi vaan sinne peliin? Mistä sen löytää?

    kysymys 2: Olen tässä nyt ajatellut tehdä oman simsblogin. Tarinan juonessa simiä alkaa seurata outo hiippari. Olen luonut jo hiipparin, mutta pitääkö se olla samassa taloudessa että voin pelata sillä? Onko jotain muuta tapaa kun en haluaisi laittaa sitä vaan asumaan samaan kaupunkiin ilman että voin ohjailla sitä?

    kiitos jos autat!
    ps. Ihana talo ja sisutus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anonyymi! :)

      1. Jos sulla on muita package-muotosia ladattuja pelissä, pistä poseplayer Mods>Packages-kansioon, kuten muutkin ladatut, niin se ilmestyy peliin. Jos et ymmärtänyt edellisestä yhtään mitään, sulla ei todennäkösesti ole vielä ladattuja. Siinä tapauksessa seuraa näitä ohjeita: http://radola.createforumhosting.com/ohje-nain-lataat-paivitetty-7-3-2012-t15381.html (Kohdasta "Näin lataat packageja")

      2. Jos ne asuu eri paikoissa, ei ole muuta tapaa ohjailla molempia, kun vaihtaa aina aktiivista taloutta sen mukaan kumpaa haluat ohjailla. Helpointa on pistää ne samaan taloon asumaan, niin voit ohjailla molempia samaan aikaan.

      Toivottavasti oli apua! :)

      Poista
  44. Anonyymi5/1/13 16:41

    alotinpa nyt siten lukemaan, enkä löytäny tosta osia 14-30, onko ne kadonnu johonkin vai? aika hyvä, mutta aiemmissa osissa korvasit sanan "kuka" sanalla "ketä" ja se häiritti aivan hirveesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne osat on vielä siirtämäti vuodatuksen puolelta tänne, pahoitteluni!
      Ja pahoitteluni myös turun murteesta, jonka ansiosta meinaa joka väliin pukkaa sitä "ketää". En edes tajunnut sen olevan väärin ennen kuin joku asiasta kommentoi ihan ekojen osien aikana. :D

      Poista
  45. Anonyymi6/1/13 17:01

    tooooosi hyvä tarina!

    VastaaPoista
  46. Tosi kiva tarina!!!!!! Millo sauraava osa tulee?????

    VastaaPoista
  47. Voi jesse.

    Mulla on salainen pahe, Simssin pelaaminen. Vain avokki tietää asiasta. Pelaan aina silloin, kun töissä on kamalasti stressiä, tai muuten vain tuntuu, että "kaikki kaatuu päälle" -> Simssiä pelatessa ei pysty keskittymään stressaamiseen, ja pikkuhiljaa olokin paranee. Julkisesti ei vain kehtaa huudella, että pelaa, kun pitäishän aikuisen ihmisen keskittyä omaan elämään eikä tommoisten virtuaalihahmojen touhuihin..

    No, kuitenkin. Avokki hankki mulle lemmikit -lisäosan, joka toimi perseelleen. Googlailin apua, ja päädyin Radolan sivuille (josta apu löytyikin). Siellä sitten aikani kuluksi selailin muitakin aiheita, ja jotenkin päädyin tänne.. "Mitä hittoa? Onks tää joku Simssi-tarina?" Luin ekana tuon Extra 1 :sen, "mitä paskaa, näkeekö joku näin hitosti vaivaa jotain simssi-tarinaa varten? No, luempa ekan osan niin näkee".. Löysin täältä 13 ekaa osaa, sit jouduin etsimään vuodatuksen, josta luin "väliosat" ilman kuvia (nopeutti onneksi huomattavasti), ja lopuksi takasin tänne lukemaan nuo pari viimeistä. Nyt odotan uuden osan julkaisua.. :D Mitä paskaa? Ei mitään paskaa, vaan aika taidokasta. Ei kyllä riittäisi oma pinna. Kiva lukea, kaikkea te keksitte! Kiitos!

    Eli siis: uutta osaa odotellessa.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihih, oli kyl yks parhaista kommenteista joita olen saanut! Kiitos! :D
      Harmi ettet saanu luettua kuvilla varustettuna kaikkia osia, ehkä katot kuvat sit jälkikäteen. :P Joooo, mut ei ole helppoo olla tällanen perfektionisti, kaikki on pakko tehdä ihan täydellisesti tai sit ei tehdä ollenkaan. Enkä kyl sano et tääkään ihan täydellinen tarina on, mut kyl mä tälle kaikkeni annan! :D

      Hmm, aika erikoista kyllä et pidät noin salassa sun simssin pelaamisen, ainakin mun mielestä se on ihan normaali harrastus. Pelaahan aikuiset miehetkin niitä jotain jääkiekko-pelejään ja räiskintäpelejään, miksei simssiäkin siis! Mut joka tapaukses kiva et oot löytäny simssistä hyvän stressinpurkukeinon, se on oikein hyvä syy pelata! :)

      Poista
  48. Anonyymi8/3/13 12:59

    Miten sims 3 voi muuttaan toiseen kaupunkiin kesken pelin????Ei minull onnistu mitenkään??????????????????

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutama kommentti ylempää, sekä UKK:sta löytyy vastaus.

      Poista
  49. aijotko jatkaa tätä enää? tää o iha paras!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Wilma! :) Aion kyllä jatkaa, uusi osa valmistuu hitaasti, mutta varmasti, on vaan niin hirveästi koulussa hommia tällä hetkellä, että niinä harvoina vapaahetkinä ei ole inspannut yhtään alkaa kahlaamaan tuhatta kuvaa läpi ja muokkaamaan niitä uutta osaa varten. :P

      Poista
    2. ainii piti viel sanoo, et tilda on tosi kaunis <3 mun simit on sellasii kökköjä ku en oo oikee jaksanu opetella lataa niitä :D ja muute toi taloki on tosi hieno :>

      kiva kuulla et tää jatkuu viel :)

      Poista
  50. Ihanaa, löysin tän viimeinkin! Muistan lukeneeni tätä jo joskus alkuvuodesta 2011 mutta kun kyllästyin Simsiin, unohdin tämän. Upeaa työtä edelleenkin<3

    VastaaPoista
  51. Vau. Huomaan, että et ole päivittänyt pitkään aikaan, mutta on pakko sanoa, että ihailen kuviasi todella paljon. Ihania! Kaikki on kaunista, ihailen sisustuksiasi.

    VastaaPoista