6.4.2010

Osa 2 - Perheenlisäys
Vaikka vastasyntyneessä vauvassakin olisi ollut tarpeeksi tekemistä, Limena halusi silti pitää hyvää huolta puutarhastaan, jossa kasvoi jo monenlaisia kasveja. Hän oli opiskellut pääaineenaan maan kasveja Gliesen yliopistossa ja tarkkaili mielellään kasvien kasvamista siemenestä täysikokoiseksi. Sen lisäksi kasvit muistuttivat häntä hänen edellisestä elämästään Gliesessä, joka oli alkanut tuntua jo kovin kaukaiselta, kuin unelta.


Limenan syntymäpäivien lähestyessä Cycl0n3 oli kysynyt, haluaisiko tämä juhlat. Limena innostui ideasta ja odotti juhliaan malttamattomana. Aamulla Cycl0n3 oli tuonut hänelle punaisia ruusuja ja pyytänyt häntä lähtemään kaupungille aamuksi, jotta hän saisi järjestää juhlat rauhassa. Limena olisi mielellään jäänyt auttamaan, hän kun tiesi miehensä olevan keittiössä aivan toivoton, mutta Cycl0n3 oli halunnut ehdottomasti järjestää kaiken itse osoittaakseen välittävänsä Limenasta. Cycl0n3 siivosi kodin putipuhtaaksi vieraita varten ja tilasi pitopalvelusta niin paljon ruokaa, että sitä riittäisi varmasti.


Vieraita saapuikin paikalle enemmän kuin Limena oli odottanut. Cycl0n3 oli kutsunut melkein kaikki tuntemansa henkilöt, koska Limenalla ei edelleenkään ollut monia ystäviä. Limena oli vähän hämillään aluksi vieraiden ihmisten seurassa, mutta rentoutui pian huomatessaan kaikkien olevan ystävällisiä häntä kohtaan. Kun vieraat kokoontuivat kakun ympärille ja hurrasivat Limenalle, hän tunsi ensimmäistä kertaa olevansa ihminen, eikä vihreäihoinen mutantti, jota kaikki olivat aluksi vältelleet. Hurrausten jatkuessa Limena mietti mitä toivoisi ennen kuin puhaltaisi kynttilät. Hänellähän oli jo mies ja lapsi, sekä katto pään päällä. Tämän illan jälkeen ystäviäkin. Työssä hän oli jo saanut ylennyksen muutamaan otteeseen. Viimein Limena puhalsi kynttilät toivoen, että elämä jatkuisi samanlaisena.

Heti juhlien jälkeen joku muukin täytti vuosia. Vauvan kanssa aika oli kulunut todella nopeasti ja Cirasta kehittyi kaunis taapero ruskeine nappisilmineen. Cira voisi mahdollisesti olla perijä, joten Limena halusi tämän selviytyvän elämässä ja opetti pikkuista kävelemään ja puhumaan aina kun ehti.


Kun Cira oli laitettu nukkumaan, Limena vihjaisi Cycl0n3lle lapsen tarvitsevan ehkä leikkitoveria, koska lapsiparka kyhjötti päivät yksin kotona kummankin vanhemman ollessa töissä. Cycl0n3 ilmoittikin voivansa korjata ongelman vaikka saman tien...

Jo seuraavana aamuna Limenan oli tehtävä tuttavuutta vessanpöntön kanssa ennen töihin lähtöä. Hän ei tosin ollut varma johtuiko se eilisissä juhlissa juodusta viinistä ja shampanjasta vai raskaudesta, mutta hän oli melko varma kyseessä olevan jälkimmäinen syy.


Kun Cycl0n3 kuuli mahdollisesta raskaudesta, hänen isällinen puolensa heräsi. Tätä ennen hän ei ollut uskaltanut viettää aikaa Ciran kanssa. Hän oli tottunut lähinnä tietokoneiden kanssa leikkimiseen ja oli hieman epävarma miten lapsia kohdellaan. Nyt hän vietti kuitenkin usein aikaa esikoisensa kanssa yrittäen valistaa tälle tietokoneiden hienouksia.


Seuraavana yönä Limena saikin varmistuksen raskaudesta, kun hänen vatsansa turposi niin, että hänen oli kaivettava äitiysvaatteensa kaapista taas esille. Hän hymyili onnellisena ja mietti nimivaihtoehtoja ennen kuin kömpi takaisin peiton alle ja nukahti.


Ciran lempilelu oli ksylofoni. Hän pimputteli sitä usein koko päivän tehden vanhempansa hulluiksi.


Ksylofonin ääreltä Limena löysikin taaperon taas kerran, kun hän tuli kertomaan tälle lähtevänsä hetkeksi rannalle. Cycl0n3lla olisi jotain niin erikoista kerrottavanaan, että Limenan olisi tultava sinne auringon laskiessa ja palkattava lapsenvahti tunniksi. Limena muisteli Cycl0n3n viimekertaista yllätystä syleillessään Ciraa. Heillä oli ollut piknik puistossa mitä kauneimpana kesäpäivänä, jolloin Limena oli tajunnut pitävänsä Cycl0n3sta. Mitähän miehellä oli tällä kertaa mielessään...


Rannalle päästyään Limena ei nähnyt Cycl0n3a missään. Odotellessaan hän katseli kaunista auringonlaskua.


Juuri kun Limena kääntyi ja näki Cycl0n3n saapuvan, hän tunsi poltetta vatsassaan. Cycl0n3 piilotti jonkin rasian takataskuunsa huokaisten, mutta alkoi sitten huutamaan ja panikoimaan tajutessaan tilanteen aivan samalla tavalla kuin viime kerralla Limenan synnyttäessä. Limena naureskeli mielessään hänen miehekkäälle miehelleen, joka näytti ja kuulosti hätääntyneeltä apinalta, ja kysyi sitten joskohan tämä vaikka auttaisi kutsumalla ambulanssin.
Aamulla Limena pääsi kotiin sairaalasta vaaleaihoinen nyytti mukanaan. Tyttövauva sai nimekseen Inga ja hän on ystävällinen kömpelys luonteeltaan. Eilen illalla synnytyksen aikoihin myös pikkuinen Cira oli kasvanut lapseksi. Hän sai luonteenpiirtekseen myös kömpelyksen.

Samana aamuna Ciralla oli ensimmäinen koulupäivä. Hän ei tuntenut vielä muita lapsia, joten häntä jännitti hieman. Hän oli myös innoissaan, koska rakasti uuden oppimista. Kun koulubussi haki Ciran, hän jäi ensimmäiselle penkkiriville vilkuillen pelokkaana nuorta kuljettajaa, jonka hän oli varma olevan Smurffeista tutun velho Gargamelin poika kulmakarvoista päätellen.

Pedatessaan pienen koululaisen sotkuiseksi jättäämää vuodetta Limena mietti, oliko taas aika laajentaa taloa. Heillä olisi siihen juuri ja juuri varaa Cycl0n3n kirjoista tulleiden rahojen turvin. Ciran ei ollut nimittäin mukava nukkua samassa huoneessa pienen vauvan kanssa, joka heräsi monta kertaa yössä huutamaan ruokaa.

Myöhemmin kun Limena oli hoitamassa omenapuitaan Cycl0n3 tuli kotiin tuoden hyviä uutisia mukanaan. Hän oli saanut juuri ylennyksen ja hyvät bonukset päälle. Pariskunta oli onnellinen nyt, kun rahahuolet alkoivat viimein olla historiaa heidän elämässään. He kyllä tiesivät sen, että työntekoa olisi jatkettava vielä samaan tahtiin, koska kasvavat lapset tarvitsisivat paljon uutta tavaraa, puhumattakaan siitä, kun he saavuttaisivat teini-iän!

Limena ei kuitenkaan arvannut onnen kääntyvän vielä saman päivän aikana. Hänen oli juostava vessaan oksentamaan tutun tunteen vallatessa hänet. Hän tuijotti epäuskoisena vatsaansa ja kirosi. Kolmas vauva ajaisi heidät taas köyhyyteen, josta oli pyristelty irti monta vuotta raataen ympäri vuorokauden ja josta vain muutamaa tuntia aiemmin oltiin luultu pääsevän eroon. Limena tiesi, ettei hän voinut kertoa Cycl0n3lle ainakaan vielä. Miesparka teki kahta työtä, journalistin työtä ja kirjailijan työtä, jotta he pystyisivät antamaan kahdelle lapselle kaiken tarvittavan. Hän oli tehnyt niin paljon saadakseen ylennyksen ja parempaa palkkaa ja nyt se kaikki olisi turhaa.

Limena päätti unohtaa raskauden hetkeksi, kun Cira huusi häntä auttamaan läksyjen teossa. Heillä oli todella hauskaa yhdessä, kumpikin opetti vuorotellen toisiaan ja oppi uusia asioita. Raskaus silti palasi Limenan ajatuksiin vähän väliä. Miten he muka elättäisivät viisihenkisen perheen?

Limenaa kuitenkin lohdutti se, että Cycl0n3 oli luvannut tänä iltana toteuttaa yllätyksensä, joka viimeksi jäi väliin synnytyksen vuoksi. Hän kävi ilmoittamassa lapsille menevänsä hetkeksi ulos ja löysi Ciran maalaamasta syntymäpäivälahjaksi saamansa maalaustelineen ääreltä. Hän oli ylpeä lapsestaan, joka jo tuossa iässä oli luova, tiedonjanoinen ja itsenäinen.

Mennessään heidän takapihalleen, Limena löysi sieltä Cycl0n3n parhaimpiinsa pukeutuneena. Hän polvistui ja kertoi kutsuneensa tytön tänne tähtitaivaan alle kysyäkseen erästä asiaa. Limena katsoi häntä hämmästyneenä miehen kaivaessa jotain takataskustaan.

Sitten Cycl0n3 avasi rasian, josta paljastui tähtitaivaan tuhansien tähtien lailla loistava sormus ja kosi Limenaa. Limena oli aivan sanaton. Mies halusi elää loppuelämänsä juuri hänen kanssaan!

Kun Limena sai vaivoin nyökättyä  vastaukseksi, mies pujotti sormuksen hänen vasempaan nimettömäänsä. Limena ihaili vuoroin miestään ja sormustaan itkien ja nauraen samaan aikaan.


Kun Cycl0n3 alkoi jo näyttää huolestuneelta, Limena tokeni viimein ja veti miehen syleilyynsä. Samalla hetkellä hän muisti raskautensa, muttei halunnut pilata tätä hetkeä murehtimalla siitä, joten hän häivytti asian mielestään. Kauniita tähtiä yläpuolellaan- yksi niistä oli hänen entinen kotinsa, kyllä, entinen, hän mielsi nyt maapallon kodikseen- hän suuteli tulevaa aviomiestään onnellisempana kuin koskaan.*    *    *
Mitä tapahtuu, kun Cycl0n3 saa kuulla raskaudesta? Miten perhe tulee toimeen kolmen lapsen kanssa?
Lue se seuraavasta osasta!


2 kommenttia:

 1. ***Vanhat kommentit vuodatuksesta***

  Candilla kirjoitti 06.04.2010 - 05:52
  Ihana osa! Odotan jo innolla kolmatta osaa :D Kirjoitat sujuvasti ja tyylisi on ihana. (:

  Metabolic kirjoitti 06.04.2010 - 11:00
  Tää on kyllä oikeasti hyvä LC, idea ainakin erilainen :) Seuraavaa osaa odotellessa.

  Radioactive kirjoitti 06.04.2010 - 11:54
  Hei apua tää osa latautuski tänne! Tää jumitti eile yöl pahasti, eikä suostunu julkasee tätä ja nyt tämä onkin täällä jeeeeeeee! :D

  Yritän nyt kirjottaa seuraavan osan vähän nopeemmin, mutkun noi ammattikorkeekoulujen ennakkotehtävät vie ihan tuhottomasti aikaa!

  Heisu kirjoitti 08.04.2010 - 10:42
  Hyvä Tärina tykkäsin :)
  Linkitän sinut omalleni :)

  RADIOACTIVE kirjoitti 08.04.2010 - 23:37
  Kiitos Heisu, linkitän myös sun tarinan! :)

  inu56 kirjoitti 09.04.2010 - 19:19
  Kiva tarina!! Jään ehdottomasti seuraamaan!

  jessina kirjoitti 09.04.2010 - 19:43
  Limena on niin ihana. :) hyvä osa. linkitin tän mun blogiin jo. ^^)

  bufi kirjoitti 16.05.2010 - 19:17
  Pakkohan oli minunkin kurkata minkälainen tarina tämä onkaan kun kaikki kehuu.. ja pakkohan se on lukea nyt kaikki osat. Ihan mahtava. :) Hyvä idea ja kirjoitus on sujuvaa. Tässä osassa vaan muutama kuva oli eri kokoinen ja joku vamma tässä sivulla on kun tekstien pari ekaa kirjainta jää noiden ruusujen peittoon. :( Piti aina siristellä silmiä että näkee lukea uuden rivin ensimmäisen sanan. Hö. Ja nyt menenkin lukemaan kolmatta erää. :)

  Radioactive kirjoitti 17.05.2010 - 12:55
  Nämä alkuosat vammaa tosiaan jostain syystä, mut loppua kohden pysyy tekstit järjestyksessä. :)

  Hömötiainen kirjoitti 02.11.2011 - 14:51
  Olet varmaan opetellut murffit aikas hyvin ;3 Hyvä osa tiedän että olen vähän jälkeen päin kommentoja! :)

  VastaaPoista
 2. Omia ajatuksia ja muistelmia:

  Voi että, tästäkin on niin paljon aikaa! Muistan vain, että halusin hirveesti lapsia Limenalle, kun se oli niin kaunis! :) Kosinta oli varmaan ensimmäinen jonka näin pelatessani ja olin ihan että aaaaa miten romanttista! Etenkin tähtitaivas taustalla sai oikean tunnelman aikaiseksi ja kyllä tää vaan edelleen on mun kaikista sims-kosinnoista suosikki, vaikka nykyään sitä osaakin ottaa parempia kuvia ja on käytössä enemmän ladattuja, poseja jne. :)

  VastaaPoista