10.4.2010

Osa 3 - Kasvun aika

Torstaina vietettiin juhlavuotta - tasan 50 vuotta sitten käynnistyi SETI-projekti, joka etsii maapallon ulkopuolelta älyllistä elämää. Tämän osan omistan siis Frank Drakelle, joka kyseisen projektin käynnisti. Ehkä vielä joskus saamme viestin Limenan kotiplaneetan kaltaisesta paikasta ja saamme kuulla, että maapallolla on jo vieraillut alieneita, jotka ovat usean sukupolven ajan tutkineet planeettaamme ja todenneet sen rauhalliseksi, että tervetuloa vaan vastavierailulle... ;P
 Limena oli pyörinyt koko yön sängyssään saamatta unta. Hänen päässään olivat pyörineet uhkakuvat siitä mitä raskauden kertomisesta Cycl0n3lle seuraisi. Miesparka oli tehnyt viime aikoina niin paljon töitä myös kotona, ja jos se kaikki olisi ollut turhaa... Eihän Cycl0n3 jättäisi häntä yksin lasten kanssa? Aamuun mennessä Limena oli ainakin siitä varma, että hänen oli kerrottava asiasta saman tien. Parempi uutinen oli kuulla häneltä kuin joltain muulta. Niimpä Limena vastahakoisesti meni Cycl0n3n luo ja yritti kertoa raskaudesta kierrellen ja kaarrellen. Mies ei kuitenkaan ymmärtänyt mitään, mitä Limena yritti selittää hänelle, joten Limenan oli sanottava asia suoraan.Cycl0n3 katsoi häntä hetken suu auki, kunnes hänen katseensa siirtyi alemmas Limenan mahaan.Hetken oli aivan hiljaista, kunnes Cycl0n3 kysyi, kauanko Limena oli tiennyt raskaudesta. Ennen kun Limena ehti vastaamaan, mies oli lähtenyt huoneesta ovet paukkuen ja manaillen. Limena katsoi järkyttyneenä hänen peräänsä ja ajatteli haluavansa pois tästä talosta. Heti.Limena käveli parhaan ystävänsä Morgana Wolffin luo. Hän kertoi tälle koko tarinan alusta asti ja Morgana kuunteli tarkkaavaisena, niin kuin ystävän pitääkin.Lopulta Morganan saadessa suunvuoron hän lohdutti Limenaa kertoen, että Cycl0n3 varmasti rakastaa häntä vieläkin. Mies oli vain järkyttynyt. Morgana käski Limenan mennä kotiinsa ja selvittää koko riita, jottei se jäisi kalvamaan tulevan avioparin välejä.Limena halusi mahdollisimman äkkiä kotiin, joten hän tilasi taksin. Hänestäkin riita alkoi tuntua jo naurettavalta, ja sen parempi, mitä nopeammin sen yli päästäisiin.


Kotona häntä oli vastassa anteeksipyytävän näköinen Cycl0n3. Hän alkoi heti selittää suuttumisensa syyksi sitä, että hän oli pari päivää aiemmin tehnyt laskelmia ja todennut heidän rahallisen tilanteen olevan kerrankin vakaa. Sen vuoksi hän oli uskaltanut kosia Limenaa. Nyt hän ei voinut olla enää varma pystyisikö takaamaan tulevalle vaimolleen ja lapsilleen kaikkea tarvittavaa.


Sen jälkeen Cycl0n3 kyyristyi Limenan vatsan tasolle ja oli juttelevinaan vauvalle vatsassa. Limenaa alkoi hymyilyttää, eikä hän voinut olla antamatta anteeksi miehelle.Pienen riitansa jälkeen he olivat varmoja selviävänsä myäs avioliiton vastoinkäymisistä ja he sopivat pitävänsä häät hieman myöhemmin, jotta voisivat keskittyä ensin lastensa kasvattamiseen täysillä.Koko seuraavan päivän Limena käytti opettaakseen pikkuiselle Ingalle puhumista. Samalla Cira opetteli maalaamista uudella hienolla maalaustelineellään naureskellen äitinsä sanavalinnoille. Hän halusi vielä jonain päivänä olla hyvä maalaamaan, joten hän käytti lähes kaiken vapaa-aikansa harjoittaakseen tuota taitoa.


Yllättäen Limena tunsi sietämätöntä kipua vatsassaan. Oli synnytyksen aika! Cira ei tiennyt miten olisi äitiään voinut auttaa, joten hän tyytyi seuraamaan tapahtumia vierestä, laskien montako sänkyä hänen ja Ingan yhteiseen huoneeseen vielä mahtuisi.
Limena oli päättänyt synnyttää kolmannen lapsensa kotona, ja se sujuikin yhtä hyvin kuin hän oli toivonut. Nyt hänen käsillään lepäsi pieni vihreäihoinen vauva, joka nimettiin Adinaksi. Hän oli luonteeltaan ystävällinen nero. Limena oli iloinen saatuaan toisenkin suvunjatkaja-ehdokkaan.Yhtäkkiä Limena tunsi olonsa oudoksi ja laski vauvan maahan. Uusi kivun aalto pyyhkäisi hänen lävitseen ja hän tiesi, ettei synnytys ollut vielä ohi. Cycl0n3 ei huomannut tulevan vaimonsa ahdinkoa selittäessään Ciralle mistä vauvat tulevat.


Kohta mies tajusi tilanteen ja juoksi Limenan avuksi. Syntyi toinenkin tyttövauva, josta Cycl0n3 oli vähän harmissaan, hän oli toivonut poikavauvaa. Vauva nimettiin Audreyksi ja hän on urheilullinen yksinäinen susi.Seuraavana aamuna Limena heräsi Ciran vierestä. Tyttöparka oli kiivennyt vanhempiensa sänkyyn nukkumaan yöllä kaksosten huudettua tunnin välein hänen oman sänkynsä vieressä. Nyt tyttö nukkui sikeästi uneksien esiintyvänsä tuhatpäiselle yleisölle soittaen kitaraa kuuluisassa bändissä.
         


Limena löysi miehensä artikkelia kirjoittamasta keittiöstä ja kysyi olisiko tällä hetki aikaa puhua. Cycl0n3 kertoi juuri saaneensa artikkelin valmiiksi ja nousi seisomaan kuullakseen Limenan asian.Limena kysyi Cycl0n3lta, millainen heidän rahatilanteensa nyt oikeasti oli. Taloa pitäisi laajentaa mahdollisimman äkkiä, jotta Cira saisi oman huoneen nukkuakseen yönsä rauhassa. Mies taputti Limenaa olkapäälle hymyillen ja kertoi juuri soittaneensa pomolleen. Hän oli luvannut ylennyksen heti seuraavana työpäivänä ja sehän tiesi hyviä bonusrahoja. Heillä ei olisi mitään hätää.
          


Cycl0n3 passitti Limenan ongelle läheiselle lammelle. Hän oli nähnyt Limenan huolen, joka johtui liiasta neljän seinän sisällä pysyttelemisestä. Limena huomasi itsekin kalastettuaan hetken olevansa jo paljon rentoutuneempi ja päätti tulla joka päivä hengähtämään kalastuksen pariin.
           


Samaan aikaan kotona oli aloitettu remontti. Ciralle haluttiin rauhaisat yöunet jo ensi yöksi. Cycl0n3 piti lapsista huolta remontin ajan tutustuen samalla uusiin perheenjäseniin. Häntä ei haitannut enää yhtään, ettei hänellä ollut poikalapsia, olihan hänellä kaksi alienlasta!Muutaman päivän päästä remontti oli valmis. Nyt Ciralla oli tarpeeksi energiaa jaksaakseen tehdä läksynsä huolella. Hän pääsi jopa parhaiden oppilaiden listalle.Limena epäili pienen koululaisen ahkeruuden johtuvan osin siitä, että Cira halusi isosiskona näyttää hyvää esimerkkiä pienemmilleen. Joka tapauksessa Limena oli ylpeä Cirasta ja palkitsi tämän usein läksyjen valmistuttua herkullisella voileivällä. Hän oli alkanut kehittää kokkaustaitojaan äitiyslomallaan, kun hänellä oli aikaa.


Samana päivänä vietettiin myös syntymäpäiviä. Aamulla kaksosten oli aika kasvaa. Limena puhalsi kynttilät pienen Adinan puolesta Cycl0n3n nauraessa vieressä koko tilaisuuden ajan.


Audreyn vanhetessa Cira tuli hurraamaan viereen ja kannusti pikkusiskoaan puhaltamaan itse kynttilät. Limenan oli kuitenkin puhallettava ne, kun steariinit uhkasivat valua kermavaahdon päälle.


Audreysta kasvoi kaunis taapero, joka peri isänsä hiukset ja äitinsä silmät…


...kun taas Adina peri isänsä silmät. Mutta mistäköhän musta hiustenväri tuli?Illalla juhlittiin vielä Ciran syntymäpäiviä. Hän sai kutsua juhliin parhaat ystävänsä, mutta eniten hänen juhlissaan riemuitsi hänen oma äitinsä. Limena mietti haikeana Ciran puhaltaessa kynttilät, joko hän oli viipynyt maapallolla niin kauan, että hänen lapsensa kasvaisi teini-ikään?Cirasta kasvoi kaunis nuori neito. Hän muistutti todella paljon Limenaa. Cira oli siitä iloinen, koska hän oli aina ihaillut salaa äitiään. Nyt hän jopa värjäsi muutaman turkoosin raidan tummiin hiuksiinsa, koska hän oli perinyt vain tavalliset tummat hiukset isältään.


*    *    *Miten perheen arki sujuu kolmen uhmaikäisen kanssa Limenan palatessa töihin? Miten Cira selviää teini-iän vaikeuksista? Lue se seuraavasta osasta!


_________________________________________________


Ekstrakuva: Perheen taaperot leikkimässä yhdessä! :)

2 kommenttia:

 1. ***Vanhat kommentit vuodatuksesta***

  Radioactive kirjoitti 10.04.2010 - 18:31
  Viimein sain tämän osan julkaistua ilman, että vuodatus deletoi sen! :)

  Meneekö teillä muuten toi tekstin vasen reuna ton ruusuköynnöksen päälle?

  Melon kirjoitti 10.04.2010 - 19:01
  Mahtava osa! Tuo ekstrakuva on ihana. :D Joo, kyllä vasen reuna menee tuon köynöksen päälle - haittaa hieman lukemista... Selkeää tekstiä ja etenee mukavan nopeasti, lisää vaan!

  jessina kirjoitti 10.04.2010 - 20:03
  kiva osa. (: vitsi cirasta tuli kaunis! <3

  Radioactive kirjoitti 10.04.2010 - 21:52
  Mietin jo viime osassa mahtaako teksti mennä ton päälle, mut ketään ei sanonu mitää ni luulin et se johtuu vaan IE:st tai jostain. Mut täytyy yrittää korjata, et ihmiset pystyy lukee. :)

  Radioactive kirjoitti 10.04.2010 - 22:10
  tekstin sai suht helposti nyt laitettu, mut noi kuvat poukkoilee vähän missä sattuu. Kuten kommentitkin! Taitaa olla ongelma täsä sivupohjas...

  inu56 kirjoitti 13.04.2010 - 16:34
  Hyvä osa taas! Milloin jatkoa?

  Lukija (: kirjoitti 13.04.2010 - 19:29
  Aivan paras lc ! (: Mulki menee teksti ton köynöksen päälle ;/ Mut tää on tosi hyvä !

  Radioactive kirjoitti 18.04.2010 - 21:14
  Täytyy varmaan hankkii uus sivupohja, jos vieläkin menee köynnöksen päälle? Niin paljon en ymmärrä tota koodausta, et osaisin siirtää sitä. :)

  Mut jatkoa luvassa puolen tunnin kuluttua ja sitä seuraavastakin osasta on jo kuvat otettu, joten se tulee kenties jo ens viikon alussa! :P

  Tiara kirjoitti 20.04.2010 - 10:06
  Ihana tarina, oon ihan koukussa tähän tarinaan, jatka pian!

  VastaaPoista
 2. Omia ajatuksia ja muistelmia:

  Jes, tässä kohtaa aloin jo vähän keksiä omia juttuja tähän tarinaan, tosin nyt tajuan et ei ne näy tässä yhtään niin dramaattisina kuin muistan ajatelleeni ne. :D Unohdin ihan myös sen miten hassuja kuvia täällä ekoissa osissa olikaan, kuten Cycl0ne kertomassa Ciralle mistä lapset tulee! :D Nykyään on kauheen totinen meininki ekoihin osiin verrattuna, jolloin tarina eteni simssin ehdoilla. :P

  Ihmettelenpä vaan mitä olen ajatellut noissa joissakin sisustusratkaisuissa, kuten karmeessa lastenhuonen tapetissa tai simien ulkonäössä, kuten taaperoiden hiuksissa. Yäää! :D

  VastaaPoista