10.5.2010

Osa 8 - Sieppaus

Kiitos kaikille lukijoille, kävijälaskurissa pamahti tuhat poikki vähän viime osan ilmestymisen jälkeen! On kiva kirjottaa tarinaa, jota oikeasti myös luetaan. :)

_______________________________________________________________________________Hautajaisten jälkeisenä aamuna Starberryn perheen oli palattava takaisin arkeen. Iines heräsi jo aikaisin auringon noustessa seuraten ikkunasta muun maailman heräämistä. Hän oli vasta teini-iässä ja hänen äitinsä oli jo kuollut...


Samaan aikaan viereisessä huoneessa Miro oli herännyt hämmästellen. Cira ei ollut tullut nukkumaan hänen viereensä yön aikana.


Kun Miro tarkemmin ajatteli, hän ei ollut nähnyt Ciraa illalla ollenkaan. Joku oli sanonut nähneensä Ciran torkahtaneen olohuoneen sohvalle, mutta Miro ei muistanut nähneensä Ciraa siinä tullessaan nukkumaan. Miro arveli Ciran menneen täksi yöksi isänsä viereen nukkumaan, mutta halusi varmistaa asian ja lähti kävelemään kohti Cycl0n3n makuuhuonetta.


Kilometrien päässä kodista Cira heräsi oudosta paikasta. Hän katseli varovaisesti ympärilleen ja näki roskia, rikkinäisiä esineitä ja sammalta kasvavat seinät. Huoneessa haisi home ja Ciraa huimasi. Hän yritti pinnistellä miettiessään, miten oli tänne päätynyt, mutta hän ei muistanut muuta kuin...äitinsä hautajaiset.


Cira asteli varovasti ikkunan ääreen. Ikkunoita ympäröivät ruosteiset kalterit, ja ulkopuolella näkyi hoitamaton puutarha täynnä sitä samaa jätettä, jota huoneessakin oli. Hänellä ei ollut aavistustakaan kuinka kaukana kotoa hän oli, koska korkeat aidat estivät häntä näkemästä pidemmälle.


Ciraa alkoi jo hieman pelottaa, mutta hän päätti kokeilla huoneessa olevaa ovea ennen kuin alkaisi panikoimaan. Hänet jähmetti paikalleen toiselta puolelta ovea kuuluva avainten kilinä. Hänet siis ilmeisesti oli lukittu tänne. Mutta kuka hänet oli siepannut ja miksi? Piitäisikö hänen piiloutua vai olla valmiina hyökkäämään?


Ennen kuin Cira sai tehtyä päätöksen, ovi avautui ja sisään astui Sam. Hän näytti siltä, kuin tietäisi asioista enemmän. Hän näytti myös pelottavan vakavalta. Cira ei tiennyt edelleenkään mitä tehdä. Ennen Sam oli ollut hänelle mukava, nyt hänen katsestaan paistoi valta ja pahuus.


Cira yritti saada ajatuksensa kulkemaan, mutta se ei onnistunut millään. Hän avasi suunsa kysyäkseen ne kymmenet kysymykset, jotka pyörivät hänen päässään. Ennen kuin hän sai sanotuksi sanaakaan Sam tarttui häntä käsivarsista ja katsoi häntä tutkailevasti. Cira odotti pelokkaana mitä seuraavaksi tapahtuisi, mutta Sam vain kertoi  jonkun odottavan häntä toisaalla.


Cira seurasi Samia mukisematta huoneesta ulos. He kävelivät pitkää käytävää pitkin toiselle ovelle. Kivilattia tuntui kylmältä ja limaiselta Ciran jalkapohjia vasten, mutta hän ei uskaltanut sanoa mitään. Koko paikka tuntui niin hiljaiselta.


Oven takaa löytyi iso huone, jossa Cira istutettiin pöydän ääreen. Toisella puolella pöytää istui nainen, joka vuorostaan katseli Ciraa tarkastelevasti, kuin olisi ollut ostamassa uutta sohvaa.


Nainen kertoi nimekseen Nemesis. Hän työskenteli järjestössä, joka tutki maapallon ulkopuolista elämää osastolla, joka tutki maapallolle soluttautuneita alieneita. Hän itse oli tullut nimensä mukaisesti Nemesikseltä, kuoleman tähdeltä. He asuivat varsin lähellä maapalloa, mutta olivat saaneet häirittyä satelliittien signaaleja saaden ihmiset uskomaan auringon pahaan kaksoistähteen, turvaten näin kotiplaneettansa turvallisuuden. Cira kuunteli tätä kaikkea informaatiota yrittäen ymmärtää edes jotain. Nainen puhui varmasti totta, koska yhdelläkään ihmisellä ei voisi olla noin liskonvihreitä silmiä.


Seuraavaksi Nemesis pahoitteli sitä, miten he olivat kohdelleet Ciraa. Hänen pahoittelunsa tosin kuulosti enemmän kettuilulta, kuin aidoilta pahoitteluilta. Cira oli kuulemma huumattu edellisenä iltana ja kannettu pieneen huoneeseensa automatkan jälkeen. Valitettavasti huumausainetta oli tullut hieman liikaa, joten Cira tuntisi olonsa hieman hitaaksi vielä muutaman tunnin ajan. Nemesiksestä se ei ollut lainkaan huono asia, koska seuraavaksi hän kertoisi järkyttäviä asioita, eikä hän halunnut Ciran hyökkäävän kimppuunsa. Hän pahoitteli myös hiedän tilojaan. Hallitus ei antanut kovin paljon rahaa heidän toiminnalleen, joten paikat olivat alkaneet ränsistyä. Tällä hetkellä heillä oli vankina muutama kymmenen alienia tai alieniksi epäiltyä, ja Cira vaikutti hyvältä tapaukselta. Hyvällä tapauksella Nemesis tarkoitti alienia, jonka suunnitelmat kiinnostavat myös hallitusta, ja varsinkin hallituksen rahoituksenantajaa.


Cira katsoi Nemesistä jo hieman ärtyneenä. Mikä oikeus heillä oli vangita viattomia ihm...alieneita tällaiseen paikkaan? Nemesis kertoi Ciran pääsevän pois heti kun oli kertonut totuuden ja luovuttanut lapsensa heti sen syntymän jälkeen heille.


Cira mietti hetken kuulemaansa ja sai ensijärkytyksensä jälkeen kysyttyä, miten he tiesivät hänen olevan raskaana. Nemesis kertoi heidän seuranneen Ciran perheen elämää jo vuosia, sen lisäksi he olivat viime yönä tutkineet hänet läpikotaisin saadakseen tietoa. Nemesis kertoi tämän kaiken rauhallisella äänellä, naama peruslukemilla, kuin tämä olisi hänelle arkipäiväistä.


Nemesiksen hyytävä olemus pelotti Ciraa. Hän yritti sanoa, ettei tiennyt mistään mitään. Nemesis huokaisi ja pyysi Ciraa kertomaan kaiken, mitä tiesi, niin pääsisi nopeammin kotiin. Cira yritti muistella, mitä hänen äitinsä oli hänelle kertonut, kun hän oli teini-ikäinen. Hän tiesi vain äitinsä tulleen Gliese 581 c-nimiseltä planeetalta, jossa hän oli ollut tutkija. Hänet oli lähetetty maapallolle tutkimaan oloja ja jatkamaan sukua paikallisten kanssa kymmenen sukupolven ajan. Nyt hänen äitinsä oli kuollut.


Cira ei tiennyt sen enempää, eikä varmasti olisi paljastanutkaan muuta. Hän toivoi tämän riittävän Nemesikselle, jonka toinen suupieli jo kohosi aavistuksen verran.


Nemesis istui hiljaa tuijottaen Ciraa. Hän mietti juuri kuulemiaan asioita, jotka Cira oli kertonut hänelle yllättävän helposti. Hän oli varma, ettei Limena ollut kertonut tällaisista järjestöistä mitään jälkikasvulleen. Nyt Cira katseli varovasti ympäri huonetta, vältellen Nemesiksen katsetta. Pöydällä olevissa kansioissa oli tietoa, joka saisi tyttöparan yrittämään karkaamista täältä vaikka lusikalla lattian läpi kaivamalla, Nemesis ajatteli.


Viimein Nemesis nousi ylös pöydän äärestä ja ilmoitti Samille, että Ciran voisi viedä takaisin huoneeseensa. Hänelle olisi annettava aikaa miettiä ja tottua tilanteeseen.


Sam saattoi Ciran takaisin huoneeseen, jossa Cira oli herännytkin. Cira tunsi olonsa jo paljon paremmaksi ja päänsä selvemmäksi, joten hän päätti vuorostaan kysellä, mitä hän täällä oikein teki.


Cira alkoi laukoa kysymyksiä kiivaasti siihen tahtiin, että Sam ei pysynyt perässä. Hän pyysi Ciraa rauhoittumaan ja totesi, ettei voi kertoa mitään. Hänen tulisi kysyä Nemesikseltä, koska  vartijoilla ei ollut oikeutta kertoa järjestön asioita tutkimuksen alaisena oleville.


Cira painoi päänsä alas peittääkseen harminsa ja pyysi Samia poistumaan. Hän alkoi ymmärtää miksi hänet oli siepattu ja mitä seuraavat päivät toisivat tullessaan.


Ilta alkoi jo hämärtyä. Cira katseli viimeisiä auringonsäteitä ikkunasta koittaen miettiä, miten pääsisi kotiin.


Hän tuli siihen tulokseen, että rakennus on vahvempi miltä näyttää, ja hänen olisi vain odotettava. Ehkä Miro olisi jo aloittanut etsinnät, hänhän oli poliisi ja pääsi moniin tietokantoihin, ehkä tästäkin paikasta tiedettäisiin jotain... Tai sitten ei, jos tämä kerran oli hallituksen alainen järjestö, poliisit oli varmasti lahjottu olemaan hiljaa täällä tapahtuvista asioista...


Cira pöyhi tyynyään ja tarkkaili huonettaan yrittäen tottua ajatukseen, että voisi viettää täällä monta päivää, ehkä jopa viikkoa. Häntä ei oikein houkuttaneet likainen vessanpönttö ja kylpyamme, eikä ruosteinen, homeinen sänky. Kaiken lisäksi hän oli Nemesiksen mukaan raskaana. Hän ei todellakaan haluaisi synnyttää tällaisissa olosuhteissa!


Kotona Miro oli jo todella huolissaan. Hän oli löytänyt Ciran kännykän sohvapöydän alta aamulla, ja soittanut kaikki numerot läpi kysyen, onko Ciraa näkynyt. Nyt muukin perhe alkoi ymmärtää, ettei kaikki ollut kohdallaan. Miro yritti rauhoitella kaksosia kertoen, että Cira löytyisi hetkenä minä hyvänsä, vaikkei uskonut siihen itsekään.


Auringon laskiessa Miro alkoi olla jo epätoivoinen. Cycl0n3 yritti lohduttaa vuorostaan Miroa, mutta nyt Miro oli aivan varma, ettei Ciralla ollut kaikki hyvin.


Muun perheen poistuttua huoneesta iltapalalle Miro soitti työpaikalleen. Hän olisi halunnut ilmoittaa Ciran kadonneeksi, mutta Miron käskettiin vain odottamaan aamuun asti rauhallisesti.


Yön laskeuduttua kaikki vaipuivat uneen ennen pitkää. Toisaalla Cira makasi sängyllään katsellen ikkunasta öistä tähtitaivasta, joka rauhallisuudellaan vaivutti hänet viimein uneen...


Kotona tuota samaa tähtitaivasta katseli vaimoaan kaipaava mies, haikeana omaan maailmaansa uponneena...


...ja kerrosta ylempänä Miro kömpi sänkyyn Ciran paikalle nukkumaan, jotta heräisi ajoissa soittamaan poliisiasemalle, jos Cira ei aamuun mennessä olisi palannut...


*     *     *

Miten Ciran käy? Saako perhe jatkaa normaalia elämäänsä? Lue se seuraavasta osasta!

6 kommenttia:

 1. ***Vanhat kommentit vuodatuksesta***

  äippä kirjoitti 10.05.2010 - 08:08
  Ihana ja jännä tarina. jatkoa tulemaan:)

  Ciesse kirjoitti 10.05.2010 - 12:41
  Jatkoa heti!!!!

  Melon kirjoitti 10.05.2010 - 13:27
  Oioioii, ihana osa. Lavastukset onnistuneet, mitä ihmettä Ciralle vielä käykään? :3 Jatkoa, jatkoaaa!

  jessina kirjoitti 10.05.2010 - 13:45
  O_o voi.. toivottavasti noi 'ääliöt' eivät saa Ciran lasta. (: jatkoa ja pian <3

  inu56 kirjoitti 10.05.2010 - 17:10
  Jännittävää! Jatkoa heti!

  Radioactive kirjoitti 10.05.2010 - 18:02
  Huomenna teen varmaan seuraavan osan, viimeistään keskiviikkona se on täällä siis. :)

  KEBABI kirjoitti 10.05.2010 - 21:00
  HAA, luin nää kaikki osat äsken, ja oon sitä mieltä, että hyvältä näyttää, ainakin tähän mennessä.
  Se Paavo Pesusieni paita on muuten UPEA!

  sari kirjoitti 11.05.2010 - 07:45
  vauh jännä osa jatkoa

  MullakiLC kirjoitti 27.05.2012 - 19:34
  YHYY olet ilkeä :) Sam Sekemoto menin mun LC:n 2. sukupolven kanssa naimisiin :)

  Radioactive kirjoitti 28.05.2012 - 23:53
  MullakiLC, joo sitä Samia näkyy aina sillontällön muiden tarinoissa semmosena reiluna perheenisänä, ja mulla vaan kulkee kylmät väreet selässä kun nään sen! :D

  VastaaPoista
 2. Omia ajatuksia ja muistelmia:

  Hahaa, järjestö näyttää kyntensä! :P Tätä osaa oli todella vaikeaa lavastaa, koska poseja ei ollut vielä olemassa, eikä ihan hirveästi erikoisia ladattaviakaan. Kovalla työllä sain kasaan pakolliset ryönät ja romut ja olin ihan innoissani! Tästä osasta lähti oikein sellainen innostus kunnon lavastamiseen ja kaiken tekemiseen vielä hiukan paremmin. :)

  Olen senkin varmaan aiemmin jo sanonut, mutta tämä kilometrien päässä oleva järjestön vankila oli siis Starberryjen takapihalla. :D

  VastaaPoista
 3. Vui etä, älysin vasta nyt että Mirolla on violetit silmät : ) tuitui

  VastaaPoista
 4. Anonyymi5/2/13 21:01

  Miksi teit Samista pahan? Samin isä Leighton on mun lempisimejä :( Mut hyvä osa :D

  VastaaPoista